Relație de prietenie cu fostul partener după divorț

Publicat

Ai divorțat și vrei să știi dacă mai poți ramâne în relație de prietenie cu fostul partener?

Probabil că nu mai puteați suporta să fiți împreună, iar acum nu știi dacă mai poți avea o relație bună, eventual de prietenie cu fostul partener, astfel încât să vă creșteți copiii cât mai sănătos.

Dacă îți dorești cu adevărat o relație bună cu fostu l oartener, atât de dragul copiilor, cât și pentru liniștea ta sufletească, mai jos sunt câteva sugestii utile pentru a face relația parinților după divorț mult mai plăcută:

1. Ia-o ușor

  • Nu forța lucurile și nu te grăbi. Stabilirea unei relații de prietenie după o relație romantică care se încheie necesită timp.

2. Lasă trecutul să fie trecut

  • Nu aduce în prezent probleme din trecut, deoarece acestea trezesc emoții care te vor împiedica să păstrezi o relație amiabilă cu fostul partener.

3. Evită neînțelegerile

  • Știi ce vă deranjează unul la celălalt, așa că evită să aduci în discuție subiecte care vor duce la certuri. Dacă acest lucru presupune că vei discuta superficial despre anumite lucruri, nu are importanță, e mult mai sănătos așa pentru moment.

4. Păstrează conversațiile scurte

  • Sunt șanse, dacă lungești discuția, să ajungeți la subiecte care vor deranja. Păstrează conversațiile concentrate la subiectul care te intereseaza, astfel încât să nu te trezești în discuții interminabile, care nu duc la nimic bun.

5. Fă unele compromisuri

  • Deciziile cu privire la creșterea copiilor tăi nu le vei lua singură pentru că aveți custodie comună. S-ar putea să nu îți placă ceea ce crede fostul partener că e cel mai bine pentru copiii voștri, dar va trebui să accepți și părerea lui. În cazul în care nu pune în pericol copiii. va trebui să accepți că e celălalt părinte al copilului tău și are drepturi ca și tine. În plus, și copilul tău are dreptul la educația oferită de ambii părinți!

6. Fii clară cu privire la planuri

  • Ori de câte ori ai planuri de a merge undeva cu copiii, asigură-te că totul este discutat și agreat cu fostul partener. Chiar dacă fostul partener nu se implică cum te-ai aștepta în viața copilului vostru și nu vezi de ce i-ai mai spune despre planurile voastre acum, lăsandu-l pe dinafară îl va îndepărta și mai mult de copii. Și cu siguranță vor aparea discuții.

 7. Ascultă-i problemele cu copiii voștri

  • Se poate întâmpla ca fostul partener să aibă o relație problematică cu copiii și să își dorească să discute cu cineva care înțelege. Arată-i compasiune și susținere, nu știi niciodată când vei avea și tu nevoie. În cazul în care vrea să facă parte din viața copiilor, nu încerca să îl împingi departe de ei. Dacă vei avea o atitudine deschisă și primitoare vei reuși să îți faci copiii să se simtă mai confortabil și mai fericiți cu noua situație.

8. Nu aduce în discuție noua relație

  • Dacă începi să te întâlnesti cu altcineva după un timp de la divorț, nu trbuie să îi spui fostului partener imediat. Nu este necesar să fie prima persoana care află. Nu contează dacă tu crezi că el a trecut dej peste despărțire, încă se pot declanșa emoții puternice care nu fac bine dacă vrei să aveți o relație de prietenie.

9. Stabilește întâlniri și fără copii

  • Când vă întâlniți împreună cu copiii voștri, arătați-le acestora că părinții lor sunt în măsură să se comporte diferit și să fie fericiți în preajma lor. Dacă mai aveți lucruri de rezolvat din relația încheiată, întâlniți-vă în absența copiilor, astfel încât să vă puteți reconecta la nivelul de adulți.

10. Păstrează-ți sentimentele sub control

  • Trebuie să fii conștientă de sentimentele romantice care s-ar putea reaprinde din cauza interacțiunilor și a relației amiabile pe care o cultivi de dragul copiilor. Dacă te-ai decis să rămâneți doar prieteni, asigură-te că ești în masură să și păstrezi această relație doar la nivel de prietenie.

Dacă nu sunteți încă în punctul de a fi prieteni, nu te descuraja. Este nevoie de timp pentru a se vindeca rănile unui divorț și unor oameni le ia mai mult decât altora. Ai credința că odată ce amândoi sunteți gata să vă împrieteniți, veți ști acest lucru și va fi mai ușor decât crezi.

Cu drag,

Gabriela

Coach Divorce Journey