Cine ești TU pentru TINE?

Publicat

Suntem doritori să ştim cât mai multe despre ceea ce ne înconjoară, dar nu cunoaștem prea multe despre noi. Cine ești tu?

Cel mai important și frumos drum este cel către noi. Indiferent ce întâlnim în drumul nostru și oricât de mult obosim să continuam a-l străbate sau oricât de multe pauze luăm ca să respirăm și să ne odihnim, întotdeauna trebuie să fim conștienți că este doar al nostru și noi înșine suntem cei care vom găsi curajul să-l continuăm, mereu, cu alți pași, mai puternici și mai fermi, de fiecare dată.

Trebuie să vrem să ştim şi, totodată, să ne putem pune întrebări menite a ne permite să aflăm cine suntem, ce suntem, ce ştim, ce putem.

Ne cunoaştem prea puţin şi de aceea ne și valorizăm prea puţin. Nimeni nu poate face acest lucru în locul nostru, dar putem fi ajutaţi să reuşim. Dezvoltarea personală înseamnă să joci jocul după regulile tale și să fii susținut.

Avem nevoie să ştim ce vrem de la viaţa noastră, încotro mergem şi unde vrem să ajungem. Atunci când păşim haotic în călătoria noastră ajungem la nemulțumiri și frustări, la blocaje care pot deveni greu de eliminat.

Îți propun să încerci să te gândești la răspunsurile următoarelor întrebări. Va părea dificil, însă poate fi primul pas către tine.

Cine sunt cu adevărat?

Ce vreau de la viaţă?

Ce nevoi reale am?

Care sunt emoţiile care îmi conduc viaţa?

Care dintre ele sunt pozitive, constructive şi care îmi sunt dăunatoare?

Ce vreau cu adevărat?

Unde vreau să ajung?

Cine vreau să fiu?

Cum vreau să îmi trăiesc viața?

Un scop al acestui exercițiu este de a îți reaminti că ești unic, diferit de toți ceilalți din jurul tău. Dacă nu aloci timp pentru ceea ce contează pentru tine, cum pot alții să îți cunoască valoarea și importanța?

Cunoaşterea de sine ar trebui să aibă un rol deosebit de important în viaţa ta, deoarece contribuie la determinarea exactă a potenţialului tău fizic şi intelectual, la alegerea celor mai sigure căi de dobândire a sucesului în viaţă, la facilitarea vieții sociale. Când ajungi să te cunoști devii capabil să ai o viziune realistă asupra vieţii. Vei şti cât de mari sau de mici îți sunt forţele de care dispui.

Tu știi?

Nimeni nu o să îți spună ceea ce tu trebuie sa-ți spui și să crezi. Tu ești cel mai important pentru tine.

Iar dacă nu știai asta pana acum, este timpul să începi să crezi și să faci cu pași mărunți, chiar daca încă nu îți este clar cum, câte ceva pentru tine.

Noi suntem responsabili pentru cum mergem și de ce mergem mai departe. Cred cu tărie că această călătorie te va ajuta să parcurgi drumul fără să mai simți oboseală și totodată să zâmbești. Ceea ce se găsește în interiorul tau este mai puternic decat orice obstacol întâlnit.

Ești și vei fi mereu din ce în ce mai fericit și puternic.

Cu aceste trei ingrediente mă voi asigura că îți vei suplimenta zi de zi viața și acestea te vor defini oriunde te va purta drumul tău, ca într-un final să-ți poarte numele:

FERICIRE. ÎNCREDERE. PUTERE.

Cu drag,

Cristina Iankulescu

Scrie o recenzie

Excelent

Rated 4 out of 5
26 februarie 2022

Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Ma regasesc total!!!

Mariana