O nouă relație după divorț? Alege diferit!

Publicat

A început luna îndrăgostiților și mulți dintre cei care au depășit în ultimele luni o despărțire își doresc o nouă relație după divorț.

E de înțeles, procesul de îndrăgostire și cocktailul de emoții plăcute care ne inundă la începutul unei noi iubiri este cu totul diferit de durerea despărțirii și a ruperii unei relații, prin care trecem la divorț.

Dar până să intrăm în jocul unor noi cuceriri, a căutării celor mai bune aplicații de dating sau a locurilor unde am putea întâlni un potențial partener, haide mai bine să punem la cale o strategie.

O nouă relație după divorț ar trebui amânată până ce afli ce nu a functionat în primul mariaj. Astfel încât pentru următoarea poveste de iubire să poți alege diferit!

Știu, vei spune că iubirea vine de la sine, că nu e nevoie să o planifici.
Chiar și atunci când iubirea aproape că te ia pe sus, amintește-ți de următoarea strategie:

Echilibrează emoțiile cu rațiunea

O spun din cicatrici. Și din cunoștință de cauză. De când mă ocup, cu vindecarea persoanelor care trec prin divorț, am dovezi incontestabile că pe lângă iubire, o relație mai are nevoie și de alte ingrediente. Așa că hai să privim lucrurile și prin alți ochelari, dincolo de cei roz ai iubirii cu fluturi.

În primul rând, dacă ne pregătim pentru o nouă relație, putem începe cu câteva întrebări:

– De ce facem asta, ce vrem să obținem, pentru ce scop și pentru cât timp?
– Vrem să ne „refacem viața” adică să ne recăsătorim, după limbajul din popor sau vrem doar să ne distrăm o perioadă?
– Vrem să uităm de trauma psihologică prin care am fost nevoiți să trecem odată cu divorțul sau suntem vindecați și vrem să ne bucurăm de viața în doi?

După cum putem observa, o relație poate îndeplini multe roluri și are multe alte forme și alte semnificații decât ce știam atunci când ne-am căsătorit prima dată.

De aceea, oricât am fi de romantici, oricât ne dorim să ne lăsăm copleșiți de prima iubire care ne iese în cale, e bine să analizăm dinainte ce funcționează și ce nu în relații pe termen lung.
Vorba aia, cine s-a ars cu ciorbă suflă și-n iaurt!
Nu înseamnă să ne ascundem de relații, să mergem pe ideea că nu are rost să mă mai leg la cap, pentru că oricum toți sunt o apă și-un pământ.

Nu! Pentru că nu e adevărat!

Dar e adevărat că dacă nu vom schimba ceva la noi, la felul în care ne raportăm la relație, este foarte posibil să atragem același tip de partener. Pentru că dacă acceptăm ideea că fiecare partener este o oglindă pentru noi, devine evident că nu tipul de oglindă trebuie schimbat 😊

Așadar pe viitor alege diferit!

Bine, bine, dar cum?

 Află cine ești azi și ce-ți dorești de la o relație. Pentru aceasta trebuie să te familiarizezi cu câteva aspecte foarte importante în relații.

1. Primul aspect este legat valorile tale.


Ce e important pentru tine? Familia, libertatea, aventura, siguranța?
Fiecare om are valori diferite, iar responsabilitatea noastră primordială este să le cunoaștem și să le onorăm pe ale noastre. Și apoi și pe ale partenerului. Doar așa o relație este asigurată în timp.
Multe divorțuri apar din cauza valorilor complet diferite între parteneri. De exemplu unul iubește liniștea și siguranța, iar celălalt aventura și libertatea. Cum să satisfacă acea relație ambele tipuri de valori? Cel mai probabil cu sacrificiul valorilor unuia dintre ei la început, dar care la un moment dat va ceda.

2. Al doilea aspect este legat de limbajul iubirii.


Care este limbajul tău? Ce-ți place să facă sau să-ți spună partenerul tău ca să te simți iubit? Pentru că oricât de ciudat ar părea, mie îmi plac mai mult serviciile decât cadourile, iar ție poate că-ți place mai mult timpul de calitate petrecut împreună cu iubitul, decât cuvintele de apreciere. E important să-l învățăm pe partener limbajul iubirii noastre, iar noi să învățăm să vorbim pe limbajul partenerului.

3. Al treilea aspect este legat de tipul tău de personalitate.


Unii sunt monogami prin definiție, trăire și principii, alții sunt libertini și relaxați în acest aspect. E important să știi ce fel de partener să alegi. Mai ales dacă ai suferit de trădare în relația anterioară!! Trebuie să-ți fie foarte bine înțeleasă această infidelitate, ce reprezintă, de ce a apărut în viață ta și cum „să nu mai ai ghinion” a două oară.
Fără aceste conștientizări, șansele sunt să repeți același tipar de mai multe ori.

4. Al patrulea aspect este legat de tipul tău de atașament


Poate că ești genul de persoană care dă tot și nu primește nimic înapoi? Poate simți că ai obosit să te implicit doar tu și cu greu să se întoarcă ceva la tine? Sau poate că nu te interesează, rămâi rece, fără să te implici și aștepți ca celălalt să vină spre tine.
Avem tipuri diferite de atașament, plecate din copilăria timpurie. Până nu lămurim ce fel de relație ne împlinește, cum putem să fim mai echilibrați în energia pe care o oferim și o primim într-o relație, vom repeta același tipar de relație. Tipar care oglindește tipul nostru de atașament. La aceasta se adaugă și educația primită de acasă, prin modelarea familiilor noastre, care nu întotdeauna au fost cel mai bun exemplu.

Înainte de a începe o nouă relație după divorț, învață cum să alegi diferit!

Da, e frumos să ne îndrăgostim, dar vrem să o facem cu un pic de rațiune, astfel încât să ne putem relaxa în relația noastră. Nu vrem să mai fim speriați de o nouă ruptură. De aceea merită un efort conștient de înțelegere și cunoaștere a regulilor unei relații de calitate. De ademenea, să ne cunoaștem punctele noastre forte și locurile în care trebuie să mai investim.

De aceea am pregătit pentru tine un Masterclass nou-nouț

O nouă relație după divorț? Alege diferit.

Aici vei învăța cele mai importante aspecte pe care trebuie să le stăpânești înainte de a intra într-o nouă relație. Dacă ai trecut printr-un divorț.

Studenții mei, persoane divorțate, sunt azi echilibrați, unii sunt re-căsătoriți sau se bucură de relațiii armonioase și de iubire matură. Dar înainte de a ajunge în acest punct, și ei au făcut acești pași, au învățat și au investit în ei.

Intră și tu într-un proces conștient de transformare ca să te bucuri de o relație plină de iubire, pentru care să nu simți că trebuie să lupți în fiecare zi.