Doar dacă ai trecut printr-un divorț poți înțelege

Publicat
divorț

În curând se încheie vacanța de vară, copiii se pregătesc pentru școală, iar noi ne pregătim de lansarea seriei din septembrie a programului Grupul de Suport după Divorț, ajuns la a 9-a ediție.

În ultimii 5 ani, peste o sută de persoane au fost susținute și au depășit cu bine perioada cea mai grea a divorțului, cu sprijinul grupului.

De ce e nevoie de un program de susținere după divorț?

Îi las pe participanții la program să-ți răspundă.

De dimineață am citit mai multe mesaje primite de la noii înscriși, care mi-au amintit de provocările cu care m-am confruntat și eu în urma divorțului și pe care doar cineva care a trecut sau trece acum prin această experiență le poate înțelege.

Sub stricta confidentiaitate a identității, am extras câteva dintre mesajele primite:

„…Nu mai am încredere în mine deloc… Am tot felul de gânduri şi temeri: Ce va spune lumea despre faptul că am divorţat? Cum mă voi descurca singură cu un copil? Dacă voi rămâne singură toată viaţa? Voi avea timp şi de mine şi de copil? Dacă nu sunt suficient de bună pentru a reuşi?
Simt că am ajuns la capătul puterilor, că sufletul meu nu mai suportă atâta suferinţă, frustrări şi dezamăgiri…”

„…Pentru mine cel mai dificil moment al zilei este între 5 și 6 după-masă, de luni până vineri, când conduc de la birou către casă. Deși am și zile mai bune, acest interval mă întristează mereu pentru că îmi amintește că mă întorc într-o casă goală, în care nu mă mai așteaptă nimeni… Știu că profesional am reușit, sunt în topul companiei mele, dar viața mea personală este un dezastru…”

„… După ce am fost înșelată de fostul partener am devenit posesivă, suspicioasă și cicălitoare. Am devenit tot ceea ce e mai urât. Am o altă relație acum. El are răbdare cu mine, dar nu mă pot opri din a controla și a mă certa cu el. Deși îl iubesc și eu și știu că sunt insuportabilă, nu mă pot opri.
Vreau să fiu bine, am nevoie de ajutor pentru că simt că îmi pierd mințile și pe el…”

„… Toți bărbații pe care i-am cunoscut erau prea obosiți de joburile sau de afacerile lor că să le mai pese de omul de lângă ei. Și cred că și în interiorul meu este o barieră. Nici măcar nu am putut închega o relație toată vara din această cauză. Toți își doreau o relație „friends with benefits”. Așa că am ales să rămân singură și să mă vindec prima dată.”

Te regăsești în unele mesaje de mai sus și ai vrea să primești ajutor specializat, testat și gândit special pentru tine?

Înscrie-te acum la Grupul de Suport după Divorț pentru a primi ajutorul de care ai nevoie!

Click aici!