3 întrebări pe care să ți le pui chiar acum

Publicat
întrebări

Sunt sigură că ai observat și tu ce mult ți se poate schimba dispoziția atunci când îți petreci timpul cu un anumit tip de persoană.

Omul ăla care e super motivat, care e optimist, care te încurajează să vrei mai mult. Când termini de discutat cu el, simți că poți cuceri orice munte, că poți face orice!

Pe de altă parte, omul acela care se victimizează mereu, care vede doar partea goală a paharului, care critică orice și pe oricine – cel mai probabil, după o interacțiune cu el, te simți obosit, pesimist, mohorât.

Se spune că suntem suma celor mai apropiați 5 oameni din viața noastră. Deci este crucial să ne alegem anturajul cu aceeași seriozitate cu care alegem ce mâncăm, ce vedem la TV sau la ce doctor mergem.

Însă aici intervine un asterix pe care îl auzim adesea la coaching și care reprezintă o provocare majoră pentru mulți oameni: ce faci când cel mai negativ om din viața ta îți este și cel mai apropiat?

Ce faci atunci când pârintele, partenerul de viață sau prietenul cel mai bun este cel care simți că te trage cel mai tare în jos?

Iată cele 3 întrebări pe care poți să ți le pui chiar acum, având acea persoană în minte:

Este vorba despre o perioadă sau despre personalitatea omului?

Dacă cineva trece printr-o perioadă mai grea, dacă are nevoie de susținere, normal că nu o să renunțăm acum la relație doar pentru că nu este cea mai benefică pentru noi.

Atunci când iubim, avem un echilibru de păstrat: uneori noi avem nevoie de susținere, alteori noi oferim susținere celor din jur. Nu e sănătos ca unul singur să fie mereu “eroul” și altul să fie “victima” mereu. 

De ce te simți atât de apropiat de persoana asta?

Se întâmplă să păstrăm anumite relații pentru că așa ne-am obișnuit. Fie că vorbim despre un membru al familiei sau un prieten din copilărie, este firesc ca uneori să “ne luăm cu viața” și să uităm să verificăm dacă acea relație mai e benefică sau nu.

Deci întrebare pentru tine: de ce ai o relație așa apropiată cu oamenii din viața ta? Este vorba despre iubire sau despre obișnuință?

Cum ar arăta relația idelă dintre voi?

Este imposibil să schimbi pe cineva cu forța, dar merită oricând să încerci să îmbunătățești o relație. 

Cum ar arăta o relație “ideală” dintre voi? Ce ai tu de oferit acestei persoane și ce așteptări ai la schimb? Care sunt limitele tale și ce se întâmplă dacă sunt încălcate? Ai putea să discuți aceste lucruri cu persoana în cauză?

Până la urmă, dacă treci prin aceste trei întrebări și realizezi că ieși mereu pe minus, poate că este cazul să te gândești să mai rărești interacțiunea cu această persoană. Este greu să renunțăm la cineva cu care ne-am obișnuit, însă poate cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui este: ce fel de om vreau eu să fiu?

Nu uita că e foarte greu să fii cea mai bună versiune a ta când ești constant tras în jos de cei din jurul tău!

Iar dacă vrei să cunoști oameni noi, care trec printr-o experiență similară cu a ta și care sunt în căutare de dezvoltare personală, hai la noi în grup!

Avem Provocarea de 7 zile: Fii mai bine cu tine, care începe pe 22 noiembrie!

În ce constă provocarea?

Primul pas este să te înscrii într-un grup privat de facebook (răspunzând la cele 3 întrebări despre tine).

Imediat vei avea acces la materialele special pregătite pentru tine și accesibie doar membrilor grupului.

De asemenea, vei putea adresa problemele cu care te confrunți și vei interacționa cu ceilalți membri din grup.

O echipă de moderatori va fi acolo să preia problemele sau întrebările tale și să se asigure că-ți răspundem în cel mai scurt timp.

Începând cu 22 noiembrie, timp de 7 zile consecutiv, ești invitat să participi la cele 7 webinarii gratuite, care acoperă cele mai importante teme legate de divorț și de revenirea rapidă după acesta.

Motto-ul acestei provocări: „Este totul despre tine!”

Înscrie-te acum: Provocarea de 7 zile: Fii bine cu tine după divorț