Vindecarea este un proces, nu un punct singular

Publicat
vindecarea

Auzim adesea, atât în activitatea Divorce Journey, cât și în viața privată: “vai, credeam că sunt vindecat, de ce mi se întâmplă din nou asta?!”.

De ce să ne ascundem – de multe ori auzim asta venind de la propria persoană!

Ce se întâmplă, de fapt?

După o perioadă (mai lungă sau mai scurtă) de efort intens, considerăm că am depășit o suferință. Poate fi suferința unei despărțiri, a unui deces sau a unei dezamăgiri. Ne considerăm victorioși, povestim celorlalți, credem că “oficial” nu mai avem probleme în aria aia.

Dar viața ne surprinde, ceva timp după, și ne trezim că ne întoarcem la comportamentele vechi. Fie ne surprindem trimițând un mesaj fostului partener, consumând o substanță de care am jurat că nu ne mai atingem, sau plângând după ceva ce s-a dus demult.

Așa că suntem dezamăgiți și credem că tot efortul nostru de vindecare a fost în zadar! Ce frustrant!

Adevărul este că vindecarea este un proces, nu un punct singular. 

Așa cum menținerea unui corp sănătos înseamnă mâncat curat și făcut mișcare zilnic, așa e și cu sistemul nostru emoțional. 

Aidoma unei cepe, fiecare suferință sau traumă are straturi. Cu fiecare efort de vindecare, mai dăm deoparte o foaie de durere, dar mai sunt câteva care ne așteaptă dedesubt. 

Ce e de făcut?

Este important să conștientizăm acest lucru și să nu mai punem presiune pe noi să fim complet vindecați. O suferință poate să reapară chiar și un deceniu după ce noi am crezut că “am trecut peste”, și este absolut normal și de așteptat.

Apoi, este la fel de important să înțelegem ce impact emoțional are ceva asupra noastră. Dacă, de exemplu, am fost căsătoriți 20 de ani, este nerealist să ne așteptăm să ne vindecăm după o lună. 

Mai mult, ajută enorm să ne concentrăm pe ce am reușit să vindecăm. Chiar dacă ceapa metaforică mai are multe foi prin care să trecem, am îndepărtat deja primele straturi. Bravo nouă! Chiar dacă nu suntem, peste noapte, acele persoane cool, detașate și perfecte (așa cum ne-am dori să fim), suntem cu siguranță mai maturi, mai înțelepți și mai copți decât eram înainte să începem procesul de vindecare!

La fel cum avem răbdare cu copilul nostru când învață să meargă, așa trebuie să avem răbdare cu copilul nostru interior când trece prin procesul de vindecare.

Provocarea de 7 zile

Pentru că știm că și tu ești pasionat de vindecare, am pregătit o super oportunitate pentru tine!

Am creat un grup de Facebook privat, unde ne strângem în număr cât mai mare. Pe 22 noiembrie începem Provocarea de 7 zile – o săptămână intensivă de webinarii live, exerciții și ponturi pentru vindecarea post-divorț.

Nu promitem că vei fi complet vindecat la finalul acelei săptămâni… dar cu siguranță vei trece prin câteva straturi substanțiale din ceapa traumei pe care încerci s-o vindeci!

Cum poți participa?

Pentru a te înscrie, tot ce trebuie să faci este să accesezi acest link, să apeși pe butonul de “join” și să răspunzi la cele trei întrebări. În cel mai scurt timp cineva din echipa noastră îți va da accesul și vei putea să te bucuri de informațiile esențiale pe care le vom împărtăși acolo.

În plus, ai oportunitatea să te conectezi cu oameni care au același scop ca tine, să pui întrebări și să te exprimi liber într-un spațiu sigur.

Link grup: https://www.facebook.com/groups/282396073693013/

 

Ne vedem acolo, hai să rezolvăm ceapa aia! 🙂

Moni, colega Gabrielei