Experiența SEXUALĂ după divorț

Publicat

Experiența sexuală după divorț

Sexul, după ce ai trecut printr-un divorț, poate fi inconfortabil, atât ca subiect de discuție, cu atât mai mult ca și experiență.

Gândește-te doar: ai dormit în același pat, cu aceeași persoană, timp de 10-20-30 de ani, iar acum ești singur/ă. Inevitabil, vei ajunge să cunoști pe cineva care îți va plăcea, iar dacă lucrurile merg în direcția pe care amandoi o doriți, veți ajnge la un moment-dat în pat împreună.

Prima experiență sexuală după divorț poate fi traumatizantă, înspăimântătoare, tristă sau ciudată. În aceeași măsură, poate fi excitantă, amuzantă, plină de profunzime, te poate ajuta să te redescoperi.

Principalele motive pentru care persoanele divorțate (în special femeile) sunt speriate de gândul de a întreține relații sexuale după divorț sunt legate de teama de noutate.

Un alt motiv este acela că și-au pierdut încrederea în propria sexualitate.

Chiar dacă mariajul nu a funcționat, atunci când aveai relații intime cu partenerul tau, erai obișnuit/ă, te simțeai confortabil pentru că știa cum arăți dezbrăcat/ă și încă te dorea. Sau poate că nu, ceea ce face experiența sexuală de după divorț cu atât mai înspăimântătoare.

Femeile, în general, își critică exagerat de mult propriul corp și ajung să nu mai suporte să se uite în oglindă. Există două variante pentru a putea face primii pași către schimbare sau acceptare

1.Fie îți ajustezi stilul de viață și începi să mănânci sănătos, să faci mișcare, să ai grija de corpul tău, iar în acest fel vei începe să te simți o persoană nouă, vei căpăta încredere în tine.

2.Fie ești sinceră cu tine și asumată. Te placi așa cum ești și cine te place, te place așa cum ești.

Multe alte femei sunt sensibile și pot începe să plângă. Se gândesc mult prea mult, analizează, se simt vinovate. Nu se bucură de moment, nu sunt prezente în experiența pe care o au și și-au dorit-o. Nu se lasă să se simtă dorite din cauza obișnuinței.

Vulnerabilitatea este un fapt real după divorț. Atât femeile, cât și bărbații, se simt mult mai vulnerabili atunci când sexul devine parte din noua relație. Asta pentru că, trecuți fiind printr-un divorț, reminiscențele traumei își fac apariția.

În același timp, vulnerabilitatea înseamnă că ai încredere în cineva, este o conexiune, dar simți teamă.

Teamă de ce? Dacă se încheie, amintește-ți că ai supraviețuit unui divorț. Poți gestiona și asta!

Odată cu noile relații și sexul, apar și dezamăgirile, lacrimile sau chiar suferința. Dar dacă nu te lași să fii vulnerabil din nou, nu ai șanse să reîntâlnești dragostea.

Te poți aștepta ca prima dezamăgire pe care o simți după divorț să doară mai tare decât divorțul în sine, iar asta pentru că aceasta redeschide rănile cauzate și netratate ale divorțului.

De aceea, este important să îți tratezi rănile, să pornești la un nou drum alături de specialiști care te pot ajuta să treci mai ușor și mai repede peste un divorț.

În acest fel iti crești șansele ca prima experiență sexuală de după divorț să fie una plăcută.