Căpoșenia părinților, din perspectiva copiilor

Publicat
perspectiva copiilor

“Ok, o să mă prefac că n-am mirosit ce-am mirosit”, mi-am spus eu după ce-am plecat de la mama din dormitor. Îmi promisese că se lasă de fumat acum vreo două săptămâni, se pare că n-a reușit. Nu numai că n-a reușit, dar acum e nevoită să fumeze pe geam ca un adolescent rebel, ca să se ascundă de mine.

A trecut deja un an de la divorțul alor mei și lucrurile nu par să se rezolve prea curând. Mama e blocată în emoțiile ei, despre tata am auzit că s-a mutat deja cu amanta, iar bunicii mă sună în disperare ca să mă întrebe ce să facem ca să se împace ăștia doi. Dar de mine cine are grijă?

Cam astea erau gândurile mele la aproximativ un an după divorțul alor mei. Stăteam într-un apartament cu chirie, eu dormeam într-o cameră de oaspeți deloc potrivită pentru nevoile unui elev de liceu. 

Aveam 16 ani, fumam, beam, chiuleam aproape zilnic de la școală și nici nu mă gândeam ce impact profund va avea acest eveniment asupra mea. Până la urmă, eram aproape adult. Dar lipsa de grijă din partea alor mei, presiunea pusă de bunici să “rezolvăm situația împreună” și nebunia hormonală de la vârsta respectivă aveau să-și spună cuvântul curând.

Nu dau vina pe ai mei pentru cele întâmplate. Acum, la 26 de ani, îmi dau seama că dacă aș trece printr-un divorț probabil că aș fi la fel de distrusă cum erau ei. Nu e ușor să fii părinte, dar nu e *deloc* ușor să fii părinte atunci când viața ți-e dată peste cap. 

Am avut norocul să fiu crescută de doi părinți educați, medici, amițioși și puternici. Am avut ghinionul să fiu crescută de doi părinți căpoși, care credeau că știu mai bine decât oricine, care nu și-ar fi permis să se vulnerabilizeze în fața nimănui.

Din fericire, programele de coaching, lucrul cu sinele și conștientizările au ajutat-o pe mama să-și revină după divorț și a ajuns chiar o inspirație pentru mine. A, și s-a lăsat și de fumat. Pe bune de data asta! 🙂 Poți citi mai multe despre asta în articolul meu precedent, “Despre mama”.

Inspirată de propria experiență și motivată de poveștile cu care se confruntă zilnic la cabinet, mama, care acum este coach și expert în divorț, a ales să organizeze un eveniment special pentru cei care rezonează cu povestea ei de mai sus.

Webinarul gratuit, intitulat “5 metode dovedite pentru a traversa echilibrat un divorț”, va avea loc pe 10 mai, de la ora 19:00, pe Zoom.

Vei avea oportunitatea să înțelegi de ce te simți cum te simți acum, cât și 5 moduri dovedite (și mult testate, de ea și de alții) despre cum să te echilibrezi în procesul de divorț

Înscrie-te acum, completând acest formular!

https://forms.gle/posiN95KaDyVd6QV8

În final, te las cu o întrebare: nu cumva “puterea” ta te distrage de la niște probleme cu adevărat importante?

Cu drag,

Moni, fiica Gabrielei