Programul care sustine revenirea dupa un divort

Publicat

Din cele 31,300 divorturi care au avut loc in 2012 in Romania, unul a fost divortul meu!

Asa a inceput calatoria divortului meu si asa s-a nascut Programul Divorce Journey – unicul program din Romania care sustine persoanele care traverseaza un divort.

Un nou inceput si revenirea dupa divort

Un astfel de program mi-as fi dorit si eu intr-o perioada in care, desi eram casatorita de 20 de ani, realizam ca divortul este unica optiune valabila; si desi credeam ca o sa ma descurc, frica de necunoscut si rezistenta la schimbare m-au tinut pe loc, ba mai mult, m-au condus catre depresie.

Recitind din jurnalul scris in acele zile de cautari, am revazut  calatoria de la disperare si pierderea sperantei ca viata mai are ceva pentru mine, la regasirea valorilor mele si a fericirii – acum stiu ca se poate!

Mai stiu si ca e dificil, sunt perioade foarte grele, dar cu ajutor si rabdare fiecare persoana poate sa se regaseasca dupa o astfel de experienta nedorita.

Ba chiar cu ajutor si indrumare, divortul poate fi transformat dintr-o tragedie intr-o provocare pentru dezvoltarea personala si fericire la un alt nivel.

Procesul de vindecare poate sa fie sustinut prin procese diverse, de la psihoterapie sau coaching, la programe de dezvoltare personala sau implicare  in activitati noi si provocatoare.

In toti acesti ani am citit tot ce am gasit despre divort, despre trauma psihologica provocata de divort si cum poti sa te recuperezi dupa aceasta. Am participat la cursuri, seminarii si tabere de dezvoltare personala, am trecut prin sesiuni de coaching si m-am specializat in acest domeniu.

Pentru aceasta am ajuns si in California, unde am intalnit o comunitate de oameni pasionati de dezvoltare personala reuniti sub umbrela Hay House. De altfel cartea “Si tu poti sa-ti vindeci viata” de Louise Hay a fost printre primele din bibliografia mea post-divort si un puternic  motiv de a-mi dori sa aflu mai multe direct de la sursa.

Interactionand cu zeci de persoane care treceau prin divort si dialogand cu comunitatea Divorce Journey care are acum peste 1000 de membri, am inteles mult mai bine care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a depasi cu usurinta si cu minima durere acest eveniment nedorit.

Astfel am adus in Romania programul „New Start 12”, care ofera suport tintit dupa divort, limitat la o perioada de 12 saptamani in etapa cu cele mai mari turbulente si schimbari pe care un divort le poate aduce.

Ce poate sa faca acest program pentru o persoana care tocmai a divortat? Enorm de multe!

  • In primul rand ancoreaza acea persoana la o baza solida de specialisti si la o comunitate de oameni care trec sau au trecut prin aceeasi experienta. In felul acesta este ajutata sa treaca de sentimentul de singuratate si izolare pe care un divort il aduce.
  • Apoi programul in sine este astfel structurat incat se conduca persoana inscrisa in program pas cu pas catre intelegerea situatiei nou create de divort, asumarea si acceptare ei si identificarea directiei catre care vrea sa porneasca in viitor.
  • Mai mult, timp de 12 saptamani  gaseste permanent raspunsuri de la specialistii Divorce Journey si solutii la problemele cu care ar putea sa se confrunte – juridic, parenting, financiar, emotional, social.

Recomand acest program tuturor celor care cred in puterea dezvoltarii personale,  a coachingului si a terapiilor de grup, a specialistilor si a experientei in domeniu – cu siguranta acestia vor scuti luni sau chiar ani buni de durere si cautari in locuri in care nu se gasesc adevaratele solutii.

Cu totii dorim sa ne regasim cat mai rapid echilibrul dupa o despartire, sa fim capabili sa ne bucuram din nou de viata si sa fim pregatiti cand o noua relatie, mai fericita, ne va bate la usa.

Experienta mi-a aratat ca e mai usor sa obtinem aceste lucruri cu un ajutor specializat.

Daca doresti sa afli mai multe despre programul „New Start 12” si sa intelegi daca acest program te poate ajuta si pe tine, te astept cu un mesaj la telefon 0722371892 sau un mail la guide@divorejourney.ro