Fostul partener îți apasă butoanele?

Publicat
fostul partener

Draga mea,

Dragul meu,

Fostul partener îți apasă butoanele?

Știu că are această putere diabolică să scoată tot ce e mai rău din tine, deși v-ați despărțit de câteva luni sau poate chiar ani!

De multe ori te întrebi de ce o face, de ce continuă să te rănească acolo unde te doare cel mai tare?

Poți să mă întrebi pentru că eu știu.

Pentru că eu lucrez cu fostul tău partener. Iar dacă nu lucrez chiar cu el, atunci poate fi ex-ul altcuiva din lista mea de cititori.

Dar mai ține cont că „celălalt” care te scoate din papuci, care te-a rănit, dezamagit, stricat viața – pentru fostul tău partener – ești chiar TU.

Cel puțin el așa îmi spune, când vine la mine la program.

Și nu o dată mi s-a întâmplat să lucrez și cu unul și cu celălalt partener dintr-un cuplu, adesea al doilea partener inspirat de transformarea primului, care a trecut printr-un program Divorce Journey.

Dar acum hai să vedem ce e de făcut când fostul partener îți apasă butoanele și tu simți că nu mai ai control asupra propriilor emoții.

În primul rând poți să te înscrii chiar acum la webinarul

Provocările Divorțului – Fii maestrul emoțiilor tale

pe care ți-l ofer gratuit pe data de 30 martie. Acest webinar este pentru tine, dacă simți că încă NU ești în controlul emoțiilor tale, după divorț.

În al doilea rând poți să încerci să înțelegi toate aceste emoții și mai ales cum poți să te ferești de aceste șocuri emoționale, pe care fostul partener încă „ți le servește”.

Revenirea emoțională după divorț este de fapt provocarea cea mai mare dintre toate schimbările aduse de acest eveniment.

Mulți își închipuie că după ce semnează actele se liniștesc, alții zic că după ce termină partajul se eliberează, iar alții speră că după ce fostul va găsi pe altcineva, îi vor lasă în pace.

În realitate trauma și durerea e în sufletul tău, iar responsabilitatea care ne revine după divorț este să ne îngrijim propria rană.

Cine a provocat-o, de ce, cum se putea altfel…acestea sunt întrebări care nu te ajută acum, când vrei să scapi de durere și să te refaci. Vei avea timp să reflectezi la ele după ce îți vei liniști sufletul.

Pe moment hai să facem o analogie cu un scenariu în care ai supraviețuit unui accident grav de mașină (cam așa se simte un divorț). Acum ești în spital și toți medicii sunt în jurul tău, cu perfuzii și sisteme de monitorizare. Tot ce ai tu de făcut este să te protejezi și să te odihnești, ca să-ți revii cât mai rapid.

De dragul tău, al copiilor, al părinților sau al job-ului la care trebuie să te întorci cât mai curând..

Și în acest context, din când în când apare fostul partener, internat și el în același spital, (sau poate ca el nici nu e spitalizat) care lovește în pat, trage de perfuzii  sau te atinge peste o rana dureroasă.

Cam așa se simte un mesaj nepotrivit, o discuție la miez de noapte sau o postare cu vreo apariție nouă în viața fostului. Ai simțit vreodată asta?

Acum iată ce poți face.

Da drumul la sfoară!

Ce e cu metaforă asta?

Să spunem că tu ții de o sfoară strâns, și crezi că trebuie să nu o scapi, de aceea ai și încolăcit-o în jurul încheieturii. La celălalt capăt, fostul partener face același lucru, și tu poți să simți că sfoară este aproape mereu în tensiune – prin ea trec gândurile despre el, despre cum te-a rănit, despre ce ți-a mai reproșat sau ce a discutat despre tine cu prietenii comuni. Sau ultima discuție despre cum nu educi bine copiii.

Și simți că nu poți să te eliberezi de tensiunea din sfoară asta. Te doare aproape constant.

Ba din când în când el smucește de sfoară printr-o intervenție dureroasă – îți spune ceva, îți transmite un mesaj urâcios sau te amenință. În mod firesc și tu reacționezi și tragi de capătul tău de sfoară, amenințându-l înapoi, sau făcând un lucru care știi că-l va durea (doar îi știi și tu butoanele la fel de bine).

Și uite așa rana rămâne deschisă și în loc să te vindeci, tu te lași în continuare rănit.

Soluția e simplă: Dă drumul la sfoară!

Când el va mai smuci din nou de ea, ca să te pedepsească și să se răzbune, va constata că nu mai e nimeni la capătul celălalt. O dată, de două ori, de câte ori vrea el….tu te-ai eliberat.

Crezi că poți?

Vino la webinar miercurea viitoare și îți voi da mai multe tehnici simple prin care să-ți protejezi emoțiile de atacurile din exterior, în așa fel încât să ți le poți vindeca din interior.

Inscrie-te chiar acum!

Cu drag,

Gabriela