Divorțul tău e scris în stele

Publicat

Există o mare dezbatere între oameni când vine vorba de astrologie.

Cei raționali și orientați către știință îți vor spune că astrologia e o prostie găsită la finalul unei reviste pentru muieri.

Cei înclinați către spiritualitate vor pune mult accent pe astrologie și poate chiar te vor evita dacă vor afla că ești o zodie neplăcută – adică Scorpion (glumesc). 

Majoritatea oamenilor vor spune că nu știu ei exact despre ce e vorba, dar dacă le spui cu îndeajuns de multă convingere că o să facă mulți bani în viața asta pentru că sunt X zodie, te vor crede cu entuziasm.

Ce este astrologia, de fapt?

Lăsând la o parte aspectul ezoteric al fenomenului astrologic, putem să ne uităm la ea din perspectivă socială și culturală.

Știm despre noi, homo sapiens, că suntem mereu în căutare de tipare.

Că vrem să știm imediat de cine să ne ferim, de cine să ne apropiem și la cine să apelăm când avem nevoie de un sfat în modă (femei Fecioare) (iar glumesc, dar de data asta mai puțin). 

De aceea, strict din perspectivă utilitară și biologică, astrologia este un alt mod de a încadra mai ușor oamenii în arhetipuri.

Indiferent că ai încredere în înțelepciunea astrologică sau nu, nu poți nega simplul fapt că tot ce facem e să încercăm să ne simplificăm viața.

De la astrologie, teste de personalitate, numerologie și până la mașina pe care o conducem, tot ce vrem e să deslușim mai ușor viața asta hipercomplicată.

De ce-ți spun toate acestea?

În primul rând, pentru că vreau să agreăm colectiv că Vărsătorii sunt zodia superioară (te las pe tine să ghicești dacă glumesc sau nu aici).

În al doilea rând, pentru că nu e nevoie să apelăm la stele, zile de naștere și hărți dubioase pentru a ne descoperi pe noi înșine – trebuie doar să ne uităm la viața noastră.

Dacă mama ta a stat alături de tatăl tău toată viața, deși era extrem de nefericită, doar “de dragul copiilor”, atunci cel mai probabil vei observa și la tine o predispoziție la sacrificiu.

Dacă tatăl tău era indisponibil emoțional, atunci s-ar putea să observi la tine o predispoziție să atragi parteneri la fel de indisponibili emoțional.

Dacă ultimele 3 relații s-au încheiat cu mașini zgâriate, haine aruncate pe geam și block-uri, atunci știi la ce să te aștepți și pe viitor.

Vestea bună?

La fel ca în astrologie, stelele nu dictează care ne e soarta. Ele doar ne oferă un tipar pe care putem să îl analizăm, să vedem ce ne place și ce nu, și să începem să eliminăm ceea ce nu ne dorim.

Dacă vii dintr-o familie abuzivă, sau neiubitoare, sau toxică, nu înseamnă că ești blestemată să retrăiești aceleași lucruri pe care le-au trăit ai tăi.

Înseamnă doar că poți recunoaște minusurile cu care ai fost “înzestrată” și poți începe să le vindeci.

Indiferent de zodie, de familie, de țară, de religie sau orice alt factor, ai posibilitatea reală să-ți clădești viața pe care ți-o dorești cu adevărat. Stelele sunt acolo doar ca să te ghideze. 🙂

Și dacă ai nevoie de puțin ajutor să înțelegi mai bine care-ți sunt tiparele și cum le poți transforma într-unele mai bune pentru tine, te așteptăm la webinar!

Joi, 24 noiembrie, de la ora 19:00, pe Zoom, ne vedem la webinarul “Divorțul – sfârșit sau început?”.

Discutăm despre tiparele care ne-au dus la divorț și care sunt pașii concreți pe care îi putem urma pentru a avea relații mai sănătoase pe viitor. 

Pentru înscriere, completează acest formular:

https://forms.gle/5eSzt44sGy9oHZeP6

Cu drag,

Monica