Coaching la divorț și în viață

Publicat

Confuzia este mereu prezentă în perioada divorțului.

Fiecare persoană care trece prin cabinetul meu transmite, fie direct fie indirect, acest lucru – nu știu ce să fac, încotro merge viață mea, ce-mi doresc cu adevărat acum.

Pe lângă alte sentimente de abandon sau vinovăție, eșec sau furie, această confuzie și lipsa de direcție este cea care dă cea mai mare durere de cap persoanelor ce trec prin divorț.

Vestea bună este că această confuzie dispare cu timpul sau poate fi înlăturată rapid prin coaching.

A vorbit despre coaching și multă lume m-a întrebat cum fnctioneaza acest proces.

Coaching se poate traduce prin antrenare, ghidare, susținere într-un proces. În cazul divorțului este susținerea către revenire, re-așezare în noua realitate.

Cum se întâmplă?

Plecând de la povestea ta specifică, coach-ul începe să pună întrebări.
Rolul coach-ului este ca prin curiozitatea și experiența lui să te ducă în acele locuri din mintea ta în care răspunsurile dja există.
Un coach este o persoană neutră, care nu judecă, nu analizează și nu interpretează răspunsurile tale.

Aceste procese cad în sarcina ta, pentru că doar tu ești expertul vieții tale și poți să dai o semnificație evenimentelor din viața ta.

Practic, în decurs de câteva sesiuni ajungi să înțelegi ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat, cum poți să rescrii povestea ta, astfel încât să te ajute și nu să te blocheze în următoarele demersuri.

Astfel îți găsești încrederea și curajul să pornești în direcția aleasă de tine.

Concret, după un program de coaching vei simți mai multă energie și bucurie de viață, vei fi împăcată cu situația ta actuală și pregătită să pornești către noua ta destinație.

In plus vei avea acces la resursele tale interioare (forță și încredere în sine) care să te ducă către orice-ți dorești: carieră, familie, viață socială, abundență financiară.

Prea frumos să fie adevărat?

O spun din proprie experiență, mie acest proces mi-a schimbat viață în două momente importante – atunci când am ales o nouă viață personală și atunci când am ales o nouă carieră profesională. Deși îmi doaream foarte mult schimbarea în ambele domenii, anii lungi și grei din spate, toate acumulările pozitive dar și negative, mă țineau blocată într-o zona de relativ confort, darși multă neîmplinire și nefericire.

Oricâte modele vedeam în jurul meu, oricâte sfaturi aș fi primit, nu simțeam că am puterea să mă rup dintr-o viață pe care o construisem ani de zile și să pornesc cu curaj către ceea ce îmi doream cu adevărat – iubire, libertate și autenticitate.

Abia când am început să lucrez cu un coach, când pas cu pas am descoperit că puterea există în mine și eu o căutăm în alte părți, am realizat importanța acestui proces.

Practic am primit acces la o sursă inepuizabilă de curaj, energie și încredere.

De atunci știu că orice s-ar întâmpla, prin orice provocare mai am de trecut, eu dețin resursele să mă adun, să îndepărtez confuzia și să merg mai departe.

Știu că am tot ce-mi trebuie pentru a trăi viața pe care mi-o doresc.

Da, recomand procesul de coaching oricărei persoane care este interesată de dezvoltare personală, creștere, împlinire și fericire.

Aștept cu drag părerea ta,

Gabriela


Coach Divorce Journey