Revenirea dupa divort in 12 pasi

Publicat

Divortul este un eveniment deosebit de traumatizant in viata unei persoane, considerandu-se al doilea motiv de stres puternic dupa moartea unei persoane apropiate, iar revenirea dupa divort este adesea anevioasa.

Divortul vine cu multe schimbari, nu doar ne despartim de partenerul nostru de viata, dar in acelasi timp ne desprindem de familia reunita, de prietenii comuni, de amintirile frumoase, ne schimbam brusc obiceiurile, locuinta si impartim atat lucrurile cat si timpul petrecut cu proprii copii.

Toate aceste schimbari implica smulgerea din zona noastra de confort cu multa suferinta, iar creierul nostru nu mai face fata la activitatile zilnice si la nevoile de la serviciu, la concentrarea bazala de care avem nevoie.

S-a dovedit ca divortul declanseaza o furtuna emotionala, astfel incat in perioada imediata despartirii, emotiile noastre ocupa 85% din energia noastra.

Nu e de mirare ca in aceasta perioada ne simtim fara energie, fara puterea de a ne concentra si ne simtim incapabili sa facem fata sarcinilor zilnice.

In plus suntem asaltati incontinuu de valuri de stari emotionale negative cum ar si furia, gelozia, frustrarea, invinovatirea, depresia si multe altele.

Procesul de revenire dupa divort poate fi foarte dificil. Indiferent de conjunctura divortului, aceasta trauma are perioade care trebuie traversate si traite pentru a putea ajunge la finalul calatoriei intreg si vindecat.

Ne vom confrunta cu asa numita perioada de doliu cu cele 5 etape (negare, furie, negociere, depresie si in final acceptare). Abia dupa doliu urmeaza perioada de vindecare si echilibrare, in care redescoperim cine suntem si cum arata o viata fericita in noile circumstante.

Unii incearca sa scurtcircuiteze aceste etape aruncandu-se in diverse adictii (alcool, mancat in exces, munca peste program, etc) sau relatii complicate, care sa le distraga atentia de la durerea lor. Din pacate aceste strategii nu au functionat niciodata, rezultatul fiind o vindecare si mai dificila, de multe ori cu sechele pe toata viata. Altii spera ca sustinerea prietenilor si a familiei va fi suficienta, uitand ca si acestia sunt deopotriva afectati de situatia nou aparuta.

Programul de revenire dupa divort „Regaseste-te in 12 pasi dupa divort” este recomandat de specialistii americani, pentru o vindecare cat mai rapida si fara riscul de a ramane cu sechele si nefericire pe termen lung.

Daca in Romania rata divortului a ajuns la 25-30% in ultimii ani, in alte tari aceasta rata era deja de 50% (in State) sau peste 60% in Belgia sau Spania. De aceea astfel de programe au fost deja implementate mai ales in America si si-au dovedit eficienta, ajutand persoanele divortate sa depaseasca mai usor perioada divortului si sa-si reconstruiasca cat mai rapid o noua viata fericita si echilibrata.

Care este obiectivul programului „Regaseste-te in 12 pasi dupa divort”?

Rolul lui este sa te conduca pas cu pas prin etapele de recuperare, sa te ajute sa intelegi in ce consta procesul de revenire, sa te sustina in momentele mai dificile, sa te urmareasca si sa te ghideze catre punctul final al calatoriei tale, echilibrul tau post-divort. In acest mod esti sustinut sa constientizezi noua ta situatie, sa-ti asumi responsabilitatea asupra vietii tale, sa accepti situatia si din perspectiva fostului partener si sa incepi sa actionezi in directia pe care o doresti

Pe parcursul acestei calatorii vei fi capabil sa-ti identifici cea mai mare frica legata de consecintele divortului si ghidat de program vei reusi ca la final sa fii complet eliberat de aceasta frica.

Revenirea  dupa divort din programul”Regaseste-te in 12 pasi dupa divort” presupune:
  1. actualizarea povestii, adica constientizarea a ceea ce se intampla si care sunt provocarile la care trebuie sa fii pregatit sa raspunzi in aceasta perioada
  2. asumarea responsabilitatii implica sa te desprinzi de rolul de victim si sa-ti asumi ca tot ce alegi in viata ta depinde numai de tine
  3. acceptarea perspectivei celuilat te ajuta sa schimbi perspectiva si sa fii capabil sa ierti si sa mergi mai departe
  4. actiunea in directia dorita de tine implica stabilirea de obiective clare si a activitatilor care trebuie initiate pentru a nu ramane blocat in suferinta.

Programul se desfasoara in 12 pasi (saptamani) la finalul carora vei fi pregatit sa incepi constructia unei vieti noi, capabil sa intelegi rolul divortului in viata ta si inarmat cu uneltele necesare cu care sa raspunzi noilor provocari care vor aparea in viata ta.

Programul Regaseste-te in 12 pasi dupa divort contine sedinte individuale de divorce coaching, alternate cu intalniri de grup si participarea la seminarii, lectura motivationala recomandata, filme, studii de caz.

Pe parcursul Programului te vei simti “ancorat” la o baza solida – Comunitatea Divorce Journey, unde pe langa specialistii cu experienta vei gasi si alti membri care trec prin exact aceeasi situatie cu tine si se confrunta cu provocari poate si mai mari decat ale tale.

Programul Regaseste-te in 12 pasi dupa divort va fi lansat de Divorce Journey in Romania, incepand cu luna Septembrie si poti fi printre primii care beneficiaza de acest program si de suport ghidat dupa divort!

Pentru mai multe detalii despre acest program, da click pe Regaseste-te in 12 pasi dupa divort sau contacteaza-ne la rubrica contact.

Drumul tau spre echilibru si fericire poate fi sustinut acum de catre specialisti, iar recuperarea ta cat mai rapida va fi atat in beneficiul tau cat si al copiilor tai, a familiei tale, dar si a carierii si finantelor, a sanatatii si a starii tale de bine si in final a fericirii tale!