Eu vă voi dărui tot ce iubesc mai mult: FRUMUSEȚEA!

Publicat

Câteva rânduri absolut sincere despre cine sunt eu, Manuela Răvescu, sincere şi fără a fi strânse în chingile formalismului.

Sunt momente în viaţă când trebuie să ne oprim, să înţelegem exact cine suntem, ce reprezentăm. Să dăruim sinceritate, pentru a obţine un răspuns la fel de frumos.

Fiecare dintre noi am avut sau avem în viaţă momente grele de cumpăna în care am avut nevoie de cei din jur pt a le depăşi. Dar pentru a-i ajută pe cei care au nevoie trebuie întâi şi întâi să îţi cunoşti foarte bine măsură propriilor puteri. Şi asta am încercat eu să fac cu cea mai mare deschidere sufletească.

Profesional sunt medic specialist dermatolog, cu orientare mai ales înspre dermatologie cosmetică. Am ales acest domeniu din dorinţa şi din înclinarea mea naturală de a-i ajuta pe oameni să fie frumoşi şi mai ales sănătoşi.

Să îi ajut să se împace cu ei înşişi, să se iubească şi să îşi găsească propria frumuseţe. Iubesc varietatea şi găsirea armoniei între estetică şi personalitatea fiecărui om în parte. Pentru că suntem nişte fiinţe atât de complexe şi minunate, pentru că fiecare în parte suntem unice, frumuseţea o găsim când reuşim să “închidem cercul”, când sentimentele, trăirile, activităţile noastre sunt în armonie cu ceea ce ne dorim de la aspectul nostru.

Nu doresc neapărat atingerea unor standarde estetice impuse de modă şi trend-setters, ci să pornim împreună în căutarea frumuseţii personale. Iar scopul final este găsirea tipului nostru de frumuseţe şi mai ales o stare deplină de sănătate. Doresc că înfăţişarea să ne fie una din reflexiile personalităţii şi ale sufletului nostru.

Toate datele profesionale le puteţi găsi în CV-ul meu pe care-l puteţi accesa pe site-ul: www.drmanuelaravescu.com şi pe www.scoaladecosmetica.ro (da, de ani de zile predau despre frumuseţe şi menţinerea ei).

Din perspectiva personală aş vrea să scriu despre omul Manuela Răvescu, sau mai exact, omul care am devenit după 49 de ani de viaţă minunată. O consider minunată, deşi a fost plină de încercări, şi profesionale, şi în viaţă personală, iar tot ceea ce am realizat a fost în urmă unor eforturi necontenite şi perseverente. Dar sunt experienţele şi încercările mele, sunt succesele sau neîmplinirile mele şi toate au avut rolul lor în a mă modela în omul care sunt astăzi.

Sunt un om curajos şi temerar, îmi plac ţelurile înalte, nu precupetesc nimic să le ating, şi apoi… îmi creez alt scop. Îmi place muncă, îmi place să învăţ, îmi place să “construiesc”, să las urme benefice în oameni, să folosesc fiecare moment. Mi-am schimbat viaţă de două ori, am avut două mari cumpene în viaţă, dar am perseverat până am făcut ceea ce mi-a plăcut şi ceea ce eu mi-am dorit.

Nu a fost uşor dar va asigur că tocmai în aceste căutări şi eforturi stă o parte din minunea vieţii. Sunt recunoscătoare pt fiecare clipă sănătate a mea şi a celor dragi şi îmi caut bucurii în orice inclusuiv în lucrurile cele mai mărunte.

Dar aşa “luptătoare” şi pozitivă cum sunt, divorţul a fost o grea încercare chiar dacă a pornit de la dorinţa mea – pentru că nu am mai vrut să rămân într-o relaţie care nu s-a dovedit a fi ce-mi doream, şi asta doar datorită prejudecăţilor sau din considerente pe care ni le impunea societatea. Aşa că am ales să îmi petrec restul vieţii frumos, aşa cum doresc eu, să nu rămân într-o căsătorie neviabilă Dar a fost foarte greu, am simţit că mi-am rupt viaţă în două. Ani de eforturi, care, iată, se sfârşeau. Dar am luat-o pas cu pas de la început şi după alţi ani grei de eforturi am reuşit.

Şi am înţeles că indiferent cât de dificilă este o situaţie, nu trebuie să ne pierdem încrederea în noi, în darurile noastre naturale, în feminitatea şi frumuseţea noastră interioară şi exterioară. Şi dacă un plus de înfrumuseţare sau de întinerire îţi poate schimbă starea şi dispoziţia pentru o săptămâna sau o luna, eu consider că mi-am atins scopul în a te ajută în această perioada.

Chiar şi o picătură de frumuseţe în plus poate contribui considerabil la schimbarea pozitivă a vieţii noastre.

Tocmai pentru că înţeleg foarte bine emoţiile şi nevoile unei femei după divorţ, am hotărât să ader la programul Divorce Journey al prietenei mele, Gabriela Saulea, să ne dăm mâna una alteia şi să trecem împreună peste această perioada.

Fiecare vom face tot ce ştim mai bine pentru a vă ajuta.

Eu va voi dărui tot ce iubesc mai mult: frumuseţea!

Cu drag,

Dr. Manuela Răvescu