Ce rău îmi pare că nu particip la Jocurile Olimpice!

Publicat
jocurile olimpice

Cum ar fi dacă azi ar veni la tine un prieten și ți-ar spune, cu lacrimi în ochi, “ce rău îmi pare că nu am fost selectat să particip la Jocurile Olimpice…”

S-ar putea să zâmbești pentru un moment, doar ca apoi să realizezi că prietenul tău e pe cât se poate de serios – și cam la 2 secunde distanță de o criză de plâns.

“Dar…”, zici tu, “nici nu știam că practici vreun sport…”

“Știu, dar chiar și așa, mi-ar fi plăcut să fiu invitat!”

Sună absurd, dar cam așa sunăm și noi când ne plângem de situația în care ne aflăm, în condițiile în care n-am făcut nimic ca să o schimbăm.

Nu trece zi fără să primim mesaje de la oameni care sunt frustrați, se simt nedreptățiți, sunt supărați pe Univers, pentru că nu le merge bine.

Pentru că încă suferă după divorț.

Pentru că încă nu au o comunicare bună cu copiii lor.

Pentru că încă se ceartă cu fostul partener.

Dar atunci când punem întrebarea magică “și ce-ai făcut în ultimele 3/6/12 luni ca să schimbi situația în care te afli?”, răspunsul e mereu asemănător:

“N-am avut timp, am avut o perioadă mai aglomerată la birou.”

“N-am avut bani pentru asta, am fost în concediu.”

“N-am avut chef, am stat în casă și m-am uitat la seriale.”

Așa cum ți s-ar părea absurd să auzi oameni care nu practică niciun sport că se plâng că nu participă la Jocurile Olimpice, la fel de absurd este să te plângi că nu ești unde vrei să fii, fără să fi făcut niciun efort pentru a ajunge acolo.

“Dar de ce eu?”

O altă replică pe care o auzim adesea. De fapt, o replică pe care ne-am zis-o cu toții, la un moment dat în viață.

Nu știu de ce tu. Nu am pile la Dumnezeu și nici puteri speciale să ghicesc cam ce-a vrut El de la tine. 

Tot ce pot să-ți zic sigur, din perspectiva unui simplu muritor care face și el ce poate ca să-și croiască un drum în haosul ăsta numit viață, e că nici nu contează.

Poate după ce murim o să putem să stăm la o bere cu Dumnezeu și să-l întrebăm despre toate. Dar momentan suntem aici, pe Pământ, în viața asta, și timpul trece repede.

În loc să stăm să ne plângem de milă și să tragem zeii la răspundere – lucru care oricum nu va duce nicăieri – am putea să investim timp, energie și resurse pentru a ne fi mai bine.

Dacă vrei să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să începi să te antrenezi.

Înlocuiește “Jocurile Olimpice” cu ce vrei tu – iubire, fericire, o familie bucuroasă, sănătate sau bani. Toate astea necesită o direcție clară, muncă și interes din partea ta.

Până nu te apuci de antrenament, nu mai ai dreptul să te plângi. Și chiar dacă te-ai antrenat zeci de ani și încă n-ai câștigat mult visata medalie de aur, tot n-ai dreptul să te plângi. Pentru ține doar de tine să te trezești în fiecare zi și să încerci din nou. 

Și cum știm că mulți clienți Divorce Journey se simt blocați în emoțiile negative provocare de divorț, avem un cadou pentru tine.

Miercuri, 30 martie, de la ora 19:00, ne vedem pe Zoom la webinarul “Provocările divorțului – Fii maestrul emoțiilor tale”.

De prea multe ori emoții precum furia, resentimentul, ura și supărarea ne opresc din a merge către visele noastre, așa că e timpul să facem curățenie în ele.

Te așteptăm la webinarul gratuit pentru a vedea exact cum ne eliberăm de supărare pentru a ne apuca de antrenamentul pentru medalia de aur. 🙂

Pentru înscriere, te rog să completezi formularul de mai jos: