3 secrete despre procesul de divorț pe care nu ți le spune nimeni când te desparți

Publicat

De ce am făcut Masterclass-ul Cum să-ți refaci viața după o despărțire sau un divorț? Citește mai jos



Pentru că într-o zi am decis să divorțez. Am crezut că-mi va fi ușor.

Am crezut că fi o despărțire amiabilă între doi oameni care s-au distanțat după 20 de ani de căsătorie.

Am discutat despre această decizie cu singura persoană divorțată pe care o cunoșteam și la divorțul căreia am fost martoră. Mi s-a părut greu la ea, am vazut-o trecând prin stări teribile. 

Dar eu eram convinsă că la mine lucrurile vor sta diferit. 
Doar eram o femeie puternică, stabilă financiar, cu un copil mare și cu dorința puternică de a-mi da o nouă șansă.

De ce ar trebui să fie așa complicat?

Dacă și tu ai gândit vreodată în felul acesta, azi îți voi spune câteva secrete despre divorț, pe care nu le găsești ușor pe net.

Poate că știi că am devenit trainer și consilier după divorț în urma acestei experiențe foarte traumatizante pentru mine, iar de 7 ani am consiliat mii de oameni care traversau aceeași criză. 

Am extras toată experiența dobândită cu aceste cazuri, am suprapus-o peste studiile științifice și așa am ajuns să pot ajuta persoanele care trec prin divorț.

Mai mult, săptămânal ofer  pastile de experiență la posturi publice de televiziune (Antena 1, Metropolă TV) pe care le poți găsi și tu pe canalul meu de Youtube.

Pastilele de experiență

În fiecare săptămână abordez un nou subiect despre relații și divorț.

3 Secrete despre procesul de divorț

1.  Nu trece de la sine 

După cum intuiești sau poate ai experimentat deja, un divorț nu este doar separarea a două persoane, ci este desfacerea a două lumi, care afectează:

copiii
părinții
familia extinsă
cercul de prieteni
bunurile comune
viața socială
planurile de viitor
animalele de companie 
multe alte planuri…

…dar deja sunt suficiente că să înțelegi prin ce transformări majore trece o persoană la divorț.


Din păcate NIMENI nu ne înarmează cu resurse pentru această provocare. 

  Primul secret este că mulți încearcă să treacă prin divorț tiptil. Speră că dacă nu vor face valuri, dacă despărțirea se face fără implicarea celor din exterior (avocați, psihologi, etc), atunci vor avea mai puțin de suferit.

Da, un divorț amiabil este de o sută de ori preferabil unuia conflictual, dar implicarea unui avocat care să-ți explice care sunt drepturile și obligațiile fiecăruia nu înseamnă conflict. 

Discuția cu un psiholog sau coach când te simți copleșit nu înseamnă că ești anormal.
Am observat că cei care au folosit mai multe resurse la divorț au fost cei care au depășit cel mai ușor perioada de revenire de după.
2. Simt emoții noi și intense

Al doilea secret este că în perioada divorțului oamenii se confruntă cu emoții pe care poate acum le simt pentru prima dată, sau de o intensitate pe care nu o recunosc. 

Prima tendință pe care o au este să se retragăsă se ascundă și să concluzioneze că e ceva în neregulă cu ei, când de fapt este un simptom specific tranziției unui divorț. 

Din păcate tocmai această credință că e ceva în neregulă cu ei îi împiedică pe mulți să facă lucrurile benefice în perioada divorțului și care chiar ajută la vindecare.
Persoanele care participă la sesiuni de grup, la discuții despre divorț (dar cu oameni care-i ințeleg!!) se vindecă mult mai rapid decât cele care se izolează și ascund suferința pe care o resimt.
3. Luna de miere a divorțului

 Un ultim secret este cel legat de “luna de miere a divorțului”,  acea perioadă în care cel care părăsește se simte vinovat, iar cel părăsit se simte abandonat

Chiar dacă lumea consideră că cel care a luat decizia este mai puțin afectat de divorț, în realitate intensitatea sentimentului de vinovăție poate să-l împiedice pe acesta să meargă mai departe pe drumul pe care l-a ales. 

De aceea, de multe ori se întoarce cu gesturi comune pe care le făcea și înainte de divorț – de exemplu el face aprovizionarea ca și înainte sau ea gătește mâncarea lui preferată și-l invită la masă.

Este de la sine înțeles că această dinamică prelungește perioada de revenire după divorț, chiar dacă punctual intensitatea emoțiilor de vină și abandon mai scade.
Persoanele care înțeleg că revenirea după divorț este 100% în puterea lor și nu se mai lasă influențate de acțiunile fostului partener ajung mult mai rapid la punctul de echilibru și liniște sufletească.

Aceste lucruri ne arată că divorțul, deși atât de personal, este de fapt un proces cu pași, metode optime de abordare și greșeli de evitat.

La momentul divorțului meu nu știam nici 10% din ce știu astăzi și citisem tot ce am găsit disponibil pe net sau în librării.

De aceea m-am gândit că un masterclass în care să pun informațiile esențiale despre divorț ar fi benefic pentru orice persoană care se confruntă cu această situație.

Totodată am ținut cont de dorința unora de a rămâne în anonimat, de a se retrage și a-și trăi emoțiile în solitudine.

De aceea un masterclass online, pe care să-l parcurgi pas cu pas în momentele de singurătate poate fi un ajutor imens.

Înscrie-te la Masterclass: Cum să te refaci după o despărțire?

Beneficiază de reducerea de vară!
100% Garanție 30 de zile



M-am mai gândit și la mentorii mei din online. Mă duc și acum când am o situație dificilă sau o întrebare la care nu am răspuns. 

De cele mai multe ori nu pot să ajung fizic la o consultație cu ei, sau o sesiune privată m-ar costa destul de mult.


În cursurile lor online găsesc și informația de care am nevoie, precum și energia lor cu care rezonez și cu care mă încarc.

Din această energie a apărut Masterclass-ul Cum să-ți reface viață după un divorț sau despărțire:

35 module video
Durată: 9 ore
Acces pentru totdeauna
Poți revedea lecțiile video ori de câte ori dorești și poți reface tehnicile de vindecare alături de Gabriela Saulea
100% Garanție 30 de zile