După ce ne confruntam cu o despărțire dureroasă, aproape că niciodată nu ne mai dorim o nouă relație. O inimă zdrobită și sufletul îndurerat vor să renunțe la dragoste cu totul.

Calatoria spre iubire este o călătorie spre sine și fericirea atinsă merită fiecare pas.

Totusi există o mulțime de obstacole care ne țin de la a iubi din nou…

Află care sunt cele mai bune modalități de a trece peste obstacolele care te împiedică să dai dragostei o nouă șansă.

  1. Lasă durerea să treacă

Nu poți da drumul durerii opunându-i  rezistență. Ai putea evita durerea ceva timp, dar, pentru a scăpa definitiv de ea trebuie să o îmbrățișezi și să o accepti pe deplin.

Îmbrățișând durerea înseamnă se te confrunți cu pierderea, tristețea și supărarea. Oricât de dificil ar fi, permite lacrimilor să curgă și să-ți împărtășești experiența cu prietenii și familia.

În loc de a te judeca cu asprime pentru sentimentele tale, cufundă-te în compasiune pentru a găsi puterea de a trece prin durere.

  1. Iartă

Când suferi după o despărțire, instinctual consideri vinovat pe oricine pentru durerea din inima ta. Aceasta îl include nu doar pe fostul tau partener, dar, de asemenea, si pe părinții lui, părinții tăi, prietenii lui, prietenii tăi, și toată lumea dintre ei.

Singura modalitate de a nu mai da vina pe alții este să-i ierți. Nu contează cât de mare simți că este partea lor de vină, vindecarea începe atunci când te eliberezi din furie. Nu este nimic altceva de făcut acum decât să ierți.

Ierți oamenii, pentru că ei, ca și noi, au multe imperfecțiuni. Plus ca ei nu trăiesc după așteptările noastre și poate și ei au avut trecuturi dificile și de asta nu putem să îi înțelegem pe deplin.

  1. Dă drumul resentimentelor

O modalitate de a scăpa de resentimente față de alții este să te gândesti mai mult la calitățile pe care ei le au și experiențele pozitive pe care le-ai avut cu ei.

În loc să fii concentrat pe defectele și abaterile acestora, permite ca prin puterea iertării să treci cu vederea ceea ce „ți-au făcut”. Uita-te la cât bine ți-au făcut, cât de mult te-au ajutat să devii o persoană mai bună.

  1. Inlocuiește frustrarea cu recunoștință

Nu numai să fii recunoscător fostului partener și fostei relații, dar începe să trăiești o viață plină de recunoștință.

Observă lucrurile mici și lucrurile mari care apar în mod constant în jurul tău. Toate iți transmit câte ceva.

Apreciează gesturile, cuvintele de încurajare, precum și circumstanțele favorabile care se desfășoară în viața ta.

A face o mica listă a recunoștinței la începutul sau finalul zilei te poate ajuta să schimbi focusul de pe frustrare și să te concentrezi pe recunoștință.

  1. Fii delicată cu tine

Și tu crezi că e mai bine să fii dură si puternică?

Cunoaștem sentimentul atât de bine. „Cu cât sunt mai puternic și sunt mai închis față de alții, cu atât mai puțin probabil ca altcineva ma va răni din nou.”

Dacă îți închizi inima și sentimentele, s-ar putea să reușești să eviți durerea, dar, de asemenea, vei pierde fericirea și bucuria.

Caută să fii onestă cu tine. În loc să te ascunzi în spatele unei mantii care nu te reprezintă, fii tu însăți în lume, ceea ce te va face mult mai atragător.

Fiind tu însăți vei atrage, de asemenea, oamenii care sunt cei mai potriviți pentru tine.

  1. Înfruntă-ți frica

Cum te reține frica? Este o modalitate de a te ține blocat și de a nu te lăsa să-ți trăiești viața pe care o dorești sau dragostea pe care o meriți?

Spune lucrurilor pe nume. Care este cel mai rău care se poate întâmpla în cazul în care această frică iese la suprafață? Cât de probabil este ca această teamă să devină realitate? Ți-ați depășit temerile de acest gen în trecutul tău?

Atunci când te confrunți cu frica și o recunoști, poți avea o conversație sinceră cu tine.

În cele din urmă, un partener este o oglindă și un ghid pentru a te ajuta să finalizezi călătoria către Sinele tău cel mai adevărat. Chiar dacă se ajunge la despărțire, poate că acea relație a fost un canal de vindecare și întregire.

Dă drumul blocajelor care nu te lăsa să experimentezi bucuria.

Alege dragostea din nou!

Pentru a fi la curent cu tot ce urmeaza sa postam, urmareste-ne pe Facebook.