Implant mentonier (corectia barbiei cu implant)

Publicat

Interventia cu implant mentonier este folosita pentru a corecta defectele de la nivelul barbiei. Acest tip de operatie este recomandata persoanelor:

  • care nu au barbia destul de proeminenta;
  • care considera ca barbia nu este proportionala cu restul fetei;
  • care prezinta defecte in zona barbiei (cum ar fi asimetrie), in mod natural sau in urma unui accident.

Cum se realizeaza operatia cu implant mentonier?

In primul rand, ne vom vedea la o consultatie pentru a determina care sunt asteptarile tale si iti voi explica ce intentionez sa fac in sala de operatii pentru a-ti indeplini dorintele.

In ziua operatiei, se va folosi anestezie generala pentru a nu simti nimic in timpul interventiei. Apoi, voi crea o incizie sub barbie sau in interiorul cavitatii bucale pentru a insera implantul. La final, voi inchide incizia cu suturi.

Oricare va fi metoda folosita (prin cavitatea bucala sau prin exteriorul barbiei), zona inciziei este plasata strategic si nu se va observa dupa interventie.

Cum ma pregatesc pentru operatia cu implant mentonier?

In pregatirea operatiei, va fi nevoie sa:

  • renunti la fumat cu 6 saptamani inainte;
  • eviti aspirina sau alte medicamente antiinflamatoare;
  • te hidratezi foarte bine.

Ce se va intampla dupa operatia cu implant mentonier?

In urma interventiei, vei avea fata umflata si vanata, si vei simti un diconfort in primele doua zile. Iti voi prescrie analgezice in cazul in care vei experimenta dureri. Vei avea un pansament special pe care va fi nevoie sa il schimbi regulat in urma operatiei. Va fi necesar sa aplici o compresa cu gheata in zona barbiei si este posibil sa fie nevoie sa te limitezi la o alimentatie bazata pe lichide in primele zile. Vei putea sa te misti, insa activitatile tale vor fi limitate. Este important sa te odihnesti intr-o pozitie elevata la 45 de grade in prima saptamana.

Suturile exterioare sunt scoase dupa 5-10 zile, iar cele din interiorul cavitatii bucale se vor dizolva in aproximativ aceeasi perioada. Te vei putea intoarce la serviciu dupa prima saptamana, iar in 4-6 saptamani, operatia va fi complet vindecata.

Efectul acestei interventii este pe viata, cazurile care necesita o noua interventie dupa un numar mare de ani sunt foarte rare.