Blefaroplastie sau chirurgia pleoapelor

Publicat

Operatia de blefaroplastie sau „ridicarea ploapelor”, este o procedura prin care se elimina pielea in exces din zona ochilor, pentru a se crea o privire mai deschisa, mai luminoasa si mai tinereasca. Aceasta procedura este recomandata persoanelor:

  • carora li s-a lasat pielea din zona ochilor datorita varstei;
  • care au in mod natural piele in exces in zona pleoapei superioare;
  • care observa ca ochii par umflati si obositi;
  • au riduri profunde in jurul ochilor.

Cum se realizeaza operatia de blefaroplastie

Blefaroplastia poate fi realizata in zona pleoapei superioare, inferioare sau amandoua, in functie de necesitatile pacientului. Ne vom vedea la o consultatie pentru a intelege ce asteptari ai in urma acestei interventii si vom actiona pentru a indeplini dorintele tale.

In sala de operatie, voi realiza incinzii subtile, prin care voi elimina grasime si exces de piele, pe care le voi inchide ulterior cu suturi. Indiferent de interventie (superioara sau inferioara), inciziile vor fi create in zone strategice – pentru cea superioara, in cuta ochiului, iar pentru cea inferioara, in zona genelor – incat nu vor fi observabile in urma operatiei.

Aceasta procedura dureaza 1-2 ore, si este realizata cu anestezie locala.

Cum ma pregatesc pentru blefaroplastie

In pregatirea operatiei, va fi nevoie sa:

  • renunti la fumat pentru 6 saptamani;
  • eviti aspirina sau medicamentele antiinflamatoare;
  • te hidratezi foarte bine.

Ce se intampla dupa blefaroplastie

In urma operatiei, zona ochilor va fi umflata si vanata, vei simti un discomfort si va fi nevoie sa aplici picaturi de ochi si o crema peste incizie; de asemenea, nu vei putea sa te machiezi deloc timp de doua saptamani.

De obicei, durerea este minima, si poate fi evitata cu medicamente uzuale pe care ti le voi prescrie. Este recomandat sa dormi cu capul usor ridicat, pentru a facilita vindecarea. Dupa 3-4 zile, ne vom vedea pentru a-ti scoate firele.

Desi nu este nevoie ca pacientul sa fie internat in urma acestei interventii, se recomanda repaus pentru urmatoarele zile – vei simti nevoia sa dormi mai mult decat de obicei, pentru ca ochii tai vor fi mai obositi – asta este bine, pentru ca vindecarea sa fie rapida si eficienta.

Rezultatele operatiei se vor vedea imediat, inciziile nu vor fi observabile, iar rezultatul va dura intre 5 si 7 ani.