Te felicit pentru alegerea făcută…

Publicat
te felicit

Au trecut aproape 10 ani de la divorțul meu. 10 ani de schimbări, de lecții, de provocări și de momente frumoase. 10 ani în care am făcut fiecare greșeală posibilă când vine vorba de perioada post-divorț. 🙂

Când vorbesc cu clienții mei, îmi dau seama că sunt detașată. Îmi dau seama ca nu mă mai identific cu divorțul meu, că mintea mea aproape că a uitat cum se simte. Îmi dau seama că nu mai pot vorbi cu atâta pasiune despre divorț, că nu mai pot fi furioasă pe fostul partener, că nu mai plâng când îmi amintesc diverse momente.

Și-mi dau seama că poate din zona asta de detașare uit să-ți zic uneori ce e foarte important să ții minte: ești extraordinar/ă.

Fie că ai divorțat recent sau acum mult timp;

Fie că ești în proces de divorț sau de abia acum te gândești pentru prima oară la această opțiune;

Fie că ești părinte sau nu;

Fie că ai fost cel/cea care a inițiat divorțul sau ai fost luat/ă prin surprindere;

Fie că te simți bine sau rău în secunda asta;

Ești extraordinar/ă.

Pentru că indiferent de etapa în care te afli în acest moment, ai ales să crești. Ai ales să afli mai multe, ai ales să nu lași suferința să câștige această luptă.

Și știu că faci greșeli, știu că ai vinovății și resentimente, știu că nu întotdeauna ești o rază de soare pentru cei din jurul tău.

Însă mai știu că fiecare zi îți aduce o nouă oportunitate să trăiești viața ta de vis, iar tu ai făcut deja primii pași în direcția asta.

Draga mea, dragul meu: poate că sentimentele mele negative vis-a-vis de propriul divorț nu mai sunt așa puternice, însă te asigur că simt la maximum mândrie pentru fiecare om care face parte din această comunitate

Te felicit pentru cine ești și pentru ceea ce ai reușit să faci până în acest moment.

Și nu uita – this too shall pass. (Și asta va trece.) 🙂