Nadine

Publicat

1. Ce înseamnă independența feminină?

Noi, romancele, precum alte femei din popoare foste comuniste, avem o perceptie nesanatoasa in relatia cu independenta, in general. Eu investesc mult prin asociatia mea Do Good in importante independentei financiare la femei. Cum voi la “ Divorce Journey” stiti prea bine, femeia dezvolta o familie impreuna cu un barbat, in ideea ca ea nu trebuie sa ma munceasca pentru ca el se va ocupa de toate si .. el se razgandeste, ea ramane cu copiii, nespecializata, nescolita, neexperimentata. Pentru mine independenta incepe cu cea financiara. Femeile sunt vulnerabile, ele nu pot dormi pe canapelele prietenilor pana se pun pe picioare. Femeile au nevoie de economii.

2. Exista si dezavantaje care apar odată cu aceasta independența?

Dezavantajul responsabilitatii. Nu-i usor sa fii responsabil pentru propria stare de bine, propria prosperitate, propria calitate a vietii. Insa o data ce ai prins gustul independentei, nu o mai dai asa , cu una cu doua pentru promisiunile unui barbat ca iti aduce el luna de pe cer.

3.  Ce prefera bărbații? O femeie puternica sau una vulnerabila?

Depinde de educatia si nivelul intelectual al barbatului. Cu cat el este mai neevoluat si mai primitiv, va dori o femeie supusa, lipsita de orice initiativa, iar cu cat barbatul este mai in armonie cu masculinitatea sa, cu forta sa, cu cat este mai cultivat, rasat, rafinat, cu atat va dori o femeie careia sa ii aplaude reusitele, fie ele mai mari decat ale sale. unui barbat adevarat nu ii poti stirbi masculinitatea… o poti face doar daca el nu isi stie masura ca barbata, ca om.

4. Feminism sau feminitate?

Feminismul are o forta ce modeleaza lumi. Feminismul a schimbat legi si a transformat lumea in care traim intr-o lume mai demna pentru noi femeile, pentru noi oamenii.
Feminitatea nu ma atrage. Imi inspira ceva fortat fiintei, tocmai pentru ca este tratata ca un musai firesc. Mi se pare un rol pe care o femei trebuie sa-l joace pentru a demonstra ceva. La fel ca si masculinitatea.
Din p.m.d.v., feminitatea inghite fiinta. Am batut tara in lung si-n lat, mai ales in zona rurala. Nu am vazut niciodata o femeie mai putin femeie. Nu am vazut niciodata o femei care sa aibe nevoie de un ic de feminitate sau mai multa. Ma gandesc la Jackie kennedy care era, poate ca inca este, considerata un simbol al feminitatii… Pe mine asa ceva ma inspaimnata. O femeie fara voce, stearsa, mereu parca speriata si confuza, cu un mers nehotarat…
Asadar: feminism-da, feminitate-nu.

5.  Care sunt cele mai atrăgătoare lucruri la o femeie pentru un bărbat?

Orice zona a corpului femeii, care activeaza la nivel inconstient barbatul pentru reproducere. Din pacate, animalute fiind si noi la randul nostru, ca orice alt mascul din regnul animal, barbatul duce povara responsabilitatii perpetuarii speciei.

6.  Care sunt principalele greșeli pe care femeile le fac in relațiile de cuplu?

  • Contopirea lumii ei cu a lui ( ea trebuie sa isi pastreze prietenii si parte din ritualurile sociale si personale, doar asa va evolua cu adevarat si va avea si o plasa de suguranta in caz de razgandire)
  •  Nevoia de control asupra lui, a programului lui, a vietii lui sociale si etc. ( daca simti nevoia sa il verifici, sa il suni, daca nu ai liniste cand nu este langa tine, daca trebuie sa stai treaza pana se intoarce: el nu e barbatul potrivit, iar tu ai nevoie de ajutor de la un specialist)
  •  Lipsa independentei financiare
  • Lipsa de țel/ scop personal, independent de cel al familiei

 

7.  Care este parerea ta despre divort?

Ma inspaimanta ideea de divort… Inca imi este greu sa pricep cum doi adulti nu isi pot comunica nevoile si nu si le pot negocia. Divortul este necesar, din punctul meu de vedere, cand violenta este prezenta, cand lipsa de respect si grobianismul sunt parte din viata de cuplu.
Deseori, divortul este ca o noua nastere, ca o noua sansa la viata. Deseori, divortul poate fi cel mai frumos cadou pe care un om si-l poate face.
Deseori, divortul in familiile cu violenta, este cel mai bun medicament pentru copii.
Am vazut si divorturi intamplate din mofturi. Si ele pot fi si din mofturi atunci cand nu sunt copii la mijloc.
Pentru a fi la curent cu toate articolele pe care urmeaza sa le postam, urmareste-ne pe Facebook.