Există cel puțin o strategie pentru divorțul tău

Publicat
strategie

De fapt, am mințit – nu există cel puțin o strategie, există cel puțin 7. Iar eu ți le povestesc astăzi pe cele mai importante 7 pe care le folosesc cu clienții mei, și funcționează perfect!

De ce avem nevoie de o strategie când vine vorba de divorț? Pentru că perioada pendemiei a reprezentat un examen greu pentru multe cupluri – iar unele nu l-au putut trece, așa că au luat hotărârea să se despartă.

Statisticile arată o triplare a cererilor de divorț în perioada pandemiei.

Daca te afli în această situație este bine să ai în vedere câteva strategii după care să-ți organizezi următoarele acțiuni.

Am grupat 7 dintre cele mai importante strategii de urmat în caz de divorț.

1. Prima strategie în caz de divorț este să conștientizezi că începi un drum lung și anevoios, să îți programezi cât poți de bine resursele de energie, timp, bani și suport emoțional pentru încercările pe care știi că va trebui să le depășești.

2. A doua strategie este să-ți concentrezi toată energia și atenția pe tine și pe ce ai tu de făcut pentru salvarea ta. Nu e momentul să cauți vinovați pentru că acest lucru nu va face nicio diferență în bine acum. Trebuie să tratezi divorțul cu aceeași importanță cu care ai trata o boală serioasă, să te lași pe mâna specialiștilor, să ceri și să accepți ajutor.

3. A treia strategie este să ignori opinia celorlați, ei poate că nu sunt răuvoitori, doar că nu înțeleg ce simți tu. Lasă-i cu părerile lor și stai de vorbă cu oameni care știu prin ce treci și care te pot ajuta, cere ajutor specializat pentru că situația chiar este critică.

4. A patra strategie este să-ți acorzi timp, vindecarea se face anevoios și parcurge etapele ei. Dacă încerci să grăbești procesul poți să întârzii vindecarea sau să rămâi cu sechele care se vor vedea mai târziu. Acum este momentul să vorbești cu un coach sau un psiholog, care te poate ajuta să vezi lucrurile cu mai multă claritate.

5. A cincea strategie spune să nu te grăbești să intri în altă relație înainte de a te fi vindecat de cea anterioară. Perioada de revenire este grea și complexă și se rezolva doar în timp. Trebuie să ai răbdare și multă grijă pentru tine. Nimeni altcineva nu poate să preia bagajele tale. Poți oricând să ceri ajutor specializat pentru a alege direcția corectă.

6. A șasea strategie este să lași noile experiențe să vină către tine. Vei învăța că există și alți oameni decât cei cu care ai fost obișnuită, vei vedea că sunt activități la care nu te-ai gândit, dar care acum îți plac foarte mult și vei descoperi că ești cu mult mai mult decât știai sau credeai despre tine.

7. A șaptea strategie este să împărtășești cu alții experiențele tale. Fie participi într-un grup de suport, fie susții pe cineva care e la început de drum, cineva care tocmai a aflat că divorțează și e în suferință maximă, fără speranță. Oferind din ceea ce ai acumulat prin experiența divorțului tău, vei deveni mai puternic și vei ajunge sa fii recunoscător într-o zi pentru acest eveniment.

Pentru mai multe detalii despre cum te pot ajuta să treci mai ușor peste perioada divorțului, dă-mi un e-mail la adresa guide@divorcejourney.ro și putem discuta mai multe!