Viața “perfectă” dinainte de divorț

Publicat
Viața “perfectă” dinainte de divorț

Draga mea,

Dragul meu,

Câți dintre noi nu am pozat o viață perfectă alături de soț sau soție, dar când puneam capul pe pernă nu știam de unde ne cuprinde atâta nefericire?

De multe ori consideram că e vina partenerului, că nu ne înțelege, că nu ne arată afecțiune și nu ne susține. Dar când povesteam cu familia sau prietenii, ne lăudam ce norocoși suntem și ce viață minunată avem.

Însă la un moment dat am simțit că nu se mai poate, am decis că trebuie să ne schimbăm viața, mai ales că divorțul era inevitabil. Și iată-ne acum în situația de a explica celorlalți ce viață tristă aveam, ce nenorociri s-au întâmplat și cât de singuri ne simțeam.

Asta acelorași oameni cărora le spuneam ce bine ne e și cu care impartaseam fotografiile din vacanța de vis, într-un cuplu de invidiat.

Ce faci acum?

Îmi amintesc că după divorț voiam să devin autentică, dar când eram întrebată ce înseamnă acest lucru pentru mine, nu știam să explic. Acum știu, și intuiesc că mulți dintre cei care ajung la divorț trăiesc această nevoie.

Îmi doream să pot să fiu sinceră, să pot să exprim ce e în sufletul meu, în mintea mea, fără să-mi fac griji că voi fi certată, respinsă sau neînțeleasă.

Relația de cuplu aduce multe beneficii, dar vine la pachet cu câteva ajustări – de la cele simple, gen dacă în dormitor e cald sau frig, ori dacă mâncăm la televizor sau în bucătărie, până la unele mult mai profunde.

Iar aceste ajustări repetate timp de 10-20 de ani ne fac să devenim alte persoane decât cele „din fabrică”, cele care vor să trăiască propria viață și nu pe a altcuiva.

Comportamentele noastre se pot schimba la un nivel atât de profund, încât ajungem să ne îndoim de adevărata noastră natură.

Când ajungem la divorț suntem deja transformați într-o altă versiune a noastră, cea care s-a adaptat la viața de cuplu, dar de multe ori și la comportamente nesănătoase sau chiar toxice ale partenerului.

Și dacă anumite comportamente învățate mă pot ajuta acum, de exemplu să nu mai cheltuiesc banii haotic, să plătesc facturile la timp sau să mențin ordinea în casă, altele pot să-mi stea în calea mea și a revenirii mele după divorț.

De aceea te invit să te uiți cu atenție la versiunea care ai devenit tu azi, după un număr de ani petrecuți împreună cu partenerul tău și să vezi ce vrei să păstrezi și ce vrei să schimbi.

Pentru că cel puțin divorțul este un moment bun să faci curat și în credințele tale.

Acelea care te fac să crezi că ce zic vecinii e mai important decât ce simți tu, că o imagine impecabilă în exterior îți va aduce fericire în interior, sau că doar mințind ai putea să fii acceptat și apreciat de cei din jur.

Mulți se miră și se întristează când prietenii dinainte de divorț dispar, dar în realitate acesta este un semn de însănătoșire. Practic făcând curat și eliminând măștile pe care le-au purtat de dragul lumii, au eliminat și acei oameni care erau atrași de rolul pe care-l jucau și nu de ei înșiși.

Dar cu cine vei rămâne? Complet singur?

Posibil ca o perioadă să simți așa, dar treptat vor apărea alți oameni în viața ta, noi prieteni cu care vei rezona la un alt nivel. Aceștia nu vor dori roluri sau minciuni, ci doar adevărul tău cel mai curat. Și asta este prietenia adevărată.

Dacă și tu vrei să te exprimi autentic și să fii înțeles, să cunoști oameni și situații care să rezoneze cu tine, cel de azi, am o veste minunată care te va bucura!

Povestea ta contează!

Pentru tine, pe 26 ianuarie lansăm Academia Post-Divorț și îmi face o deosebită plăcere să te invit la această lansare!

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii în formularul de mai jos:

https://forms.gle/j7aqDYjoFQEvnDNV6

Vei fi printre primii care află despre acest program unic!

Academia Post-Divorț este un program online pe bază de abonament, ce-ți oferă:

  • Cursuri relevante pe subiectul divorțului, a revenirii după divorț și a dezvoltării personale;
  • O comunitate de oameni faini, ca tine, care-și doresc să crească, să cunoască și să fie mai bine;
  • Un proces testat și sigur care te susține necondiționat, indiferent de etapa de despărțire în care te afli.

Ne vedem miercuri, 26 ianuarie, de la ora 19:00, pe Zoom!

(Vei primi linkul de Zoom pe adresa de e-mail pe care ne-o lași în formularul de mai sus)

 

Cu drag.

Gabriela

 

 

Scrie o recenzie

Nu există încă recenzii. Fii primul care scrie unul.