Viața după divorț

Publicat

Divorțul sună că o sentință pentru multe persoane, iar îngrijorările cele mai mari sunt legate bineînțeles de viața după divorț.

“Cum voi fi, în cât timp îmi voi reface viața, cum voi gestiona relația cu copiii ca părinte singur?”

În programele de revenire după divorț am văzut că majoritatea persoanelor ieșite dintr-o despărțire se confruntă cu aceleași emoții: nedreptate, furie, gelozie, abandon, vinovăție sau eșec.

Când se gândesc la viitor, frica cea mai frecventa pe care persoanele divorțate o au este legată de singurătate, nesiguranța financiară sau responsabilitățile de părinte singur.

Așa cum emoțiile și fricile legate de un divorț sunt comune, deși fiecare divorț este unic prin împrejurările lui, la fel și etapele de revenire de după divorț sunt aceleași și în final duc la acceptarea situației, iar în cele din urmă la pace interioară și fericire.

Din experiența de peste 5 ani și sute de cazuri de divorț am văzut ca unii reușesc să găsească această liniște și echilibru într-un timp mai scurt, în timp ce alții se chinuie luni sau ani de zile în conflicte dureroase cu fostul partener, ca la final să se resemneze cu situația dată?

Care este diferența dintre cei care ajung la acceptare și cei care doar se resemnează după divorț?

Cei care au făcut pace mai devreme cu trecutul și au reușit să se desprindă de trecut au avut șanse mult mai mari să-și formeze alte relații sănătoase, să se bucure de noi experiențe și oportunități, iar în cele din urmă să schimbe trauma divorțului în transformarea lor.

Din nefericire, cei care au rămas prinși în trecut, care nu au reușit sau au refuzat să înțeleagă rolul lor în destrămarea căsătoriei, considerându-se doar victime ale divorțului, s-au confruntat cu tot mai multe decepții, au ajuns să creadă că viața este nedreaptă și unii chiar au somatizat această nefericire în boli grave.

De unde știu toate astea?

Am trecut și eu printr-un divorț și am văzut ce ușor te poți lăsa dusă de valul suferinței și să vrei să rămâi într-o formă de depresie cronică și victimizare

Pentru cei care au citit povestea mea, știu că am avut o lungă perioada de confuzie, urmată de o depresie severă în urmă divorțului, deși acesta “se anunță” unul ușor – asumat, cerut, pregătit.

După câțiva ani pierduți în stări de neînțeles și în tratamente medicale, am găsit acest program american cu care în doar câteva luni de zile m-am pus pe picioare.

Astfel, după ce am trecut prin acel program și am reușit să ies din blocajele de mai sus, am hotărât să dau mai departe tot ce am aflat, citit și trăit celor care îmi cer ajutorul.

Deci iată ce ai de făcut tu, dacă te găsești la începutul călătoriei tale post-divorț și te întrebi „în cât timp îmi revin după divorț?”

  1. În primul rând să-ți stabilești foarte clar ce înțelegi tu prin revenire după divorț. De exemplu:
    • Să-ți regăsești echilibrul emoțional
    • Să intri într-o nouă relație/ mariaj
    • Să te cunoști mai bine prin intermediul acestui eveniment
    • Să intri într-un proces transformational către o versiune a ta mai bună, etc

2. În al doilea rând să reflectezi până ajungi să și crezi, fără nicio îndoială, că acest lucru depinde 100% de tine.

3. In al treilea rând să iei o decizie fermă că vei face tot ce este necesar pentru a ajunge la rezultatul stabilit și să acționezi cu energia necesară, să urmezi pașii zi de zi fără excepție 

Din experiența mea de la cabinet, toți clienții care au urmat pașii de mai sus au ajuns la rezultatele dorite.

Deci poți și tu!

Am si o surpriză pentru tine! 

Am pregătit un webinar intitulat “Reinventează-te după divorț” în care iți descriu pas cu pas ce trebuie sa faci în următoarele săptămâni pentru a grăbi procesul de revenire după divorț.

Este un webinar gratuit la care te invit cu drag, este pe zoom si poți intra din liniștea și confortul tău de acasă.

Tot ce ai de făcut este să te înscrii la webinar și în plus vei primi materiale valoroase care te vor ajuta să înțelegi mai bine provocările unui divorț, iar exercițiile recomandate te vor ajuta să faci fiecare pas cu mai multă siguranță.

Eu iți garantez că în urma acestui webinar îți va fi mai ușor să treci de la confuzia și durerea divorțului la înțelegerea și acceptarea acestuia

Iar la final va urma transformarea ta într-o nouă versiune mai bună și mai fericită!

Tot ce aștept de la tine este să faci echipă cu mine, să dai reply la mailurile mele și sa-mi adresezi întrebările sau comentariile tale și eu promit să răspund personal la fiecare mail în parte.

Nu mai aștepta, abonează-te aici la webinar și hi să începem transformarea ta! 

Te aștept în călătorie!

Cu drag,

Gabriela 

Coach Divorce Journey