Relațiile tampon după divorț

Publicat

Hai să facem un exercițiu împreună: amintește-ți un moment când ai putut să faci ceva curajos, ceva ce te scotea din zona de comfort.

Poate fi ceva extrem, gen bungee jumping, sau poate fi ceva minor, cum ar fi să iei apărarea unui coleg în fața șefului. Oricare ar fi situația, gândește-te la ea. Acum închide ochii.

Amintește-ți cum te-ai simțit când ai ales să duci la capăt actul de curaj.

Încrezătoare? Puternică? Specială?

Oricare ar fi sentimentul sau sentimentele pe care le simți, vreau să le ții minte, pentru că se leagă de ceea ce vreau să discutăm azi.

Acum deschide ochii.

Vreau să vorbim deschis despre relațiile romantice de după divorț, cunoscute comun ca și „relații tampon”. Dacă n-ai mai auzit de termen, se referă la o relație în care intri imediat după terminarea alteia.

Eu sunt împotriva acestor relații și îți voi spune și de ce.

Divorțul este un mesaj.

Este un simptom.

Este un semnal de alarmă care te avertizează că ceva din ceea ce faci sau cine ești acum nu te mai face fericită – pe tine, pe partener, sau pe amândoi într-o relație.

Semnalul acesta de alarmă nu este unul ușor, de fapt este unul foarte dureros, este al doilea cel mai dureros lucru care ți se poate întâmpla după moartea cuiva drag.

Deci când te trezești singură, poate într-o nouă locuință, îndurerată și îngrijorată, fără fostul partener (așa cum era el) lângă tine, o nouă relație poate părea o soluție salvatoare.

La fel ca și aruncatul în muncă excesivă, sau câteva pahare de alcool în plus sau un xanax înainte de culcare. Toate amorțesc durerea.

Însă ceva din tine îți șoptește că trebuie să ai curajul să-ți trăiești singură suferința divorțului, pentru a fi o persoană completă, eliberată și fericită atunci când te prezinți unei viitoare relații.

Și aici vreau să-ți amintești sentimentul de la început.

Sentimentul pe care îl ai atunci când ți se oferă oportunitatea să faci un act de curaj și tu treci peste frici și lașitate și duci la bun sfârșit ceea ce poate este incomfortabil dar împlinitor!

Relațiile tampon asta sunt. Un moment de lașitate. O ieșire. Un moment în care, în loc să îți confrunți durerea, demonii și fricile, preferi să fugi în brațele altcuiva, care pare că te poate „salva” pe moment.

Însă, îmi pare rău, am o veste proastă pentru tine – aproape nicio relație tampon nu rezistă pe termen lung. N-are cum. Este o relație născută din frică și fugă. Este o camuflare.

Deci, ce e de făcut în situația asta? Cum faci să eviți o relație tampon din a ți se „întâmpla”.

Primul meu sfat ar fi să îți iei gândul de la asta, o perioadă după ce divorțezi. Nu îți pot da o perioadă exactă, însă tu vei ști singură de cât timp ai nevoie – cât timp ești sinceră cu tine însăți.

În loc să te concentrezi pe următoarea ta cucerire, gândește-te invers: cum ai putea să te recucerești pe tine?

Ce anume din ce faci sau cine ești acum îți place? Ce poți face ca să investești acest timp de singurătate în tine, în evoluția ta, în schimbarea vieții tale în mai bine?

Al doilea sfat ar fi să apelezi la cineva. Să ai o plasă de siguranță, dacă vrei.

Motivul pentru care multe femei fug în brațele bărbaților este pentru că nu simt că au puterea să se confrunte cu proprii demoni singure. Că e adevărat sau nu, e o discuție pentru altă dată.

Important este să ai un „sistem de suport” pentru momentele în care simți că nu mai poți duce totul de una singură. Poate fi familia, prietenii, sau cel mai bine, un profesionist sau un grup de suport.

Cineva care să te ajute să îți gestionezi emoțiile. Atenție, nu să le simtă pentru tine sau să îți distragă atenția de la ele – ci doar să fie lângă tine atunci când tu te simți copleșit de ele.

Iar al treilea, și cel mai bun sfat: fii într-o relație cu tine însăți.

Scoate-te la un film. Ieși la restaurant de una singură. Mergi într-un concediu.

Evident, nu o să-ți placă la început. O să ai senzația că toată lumea se uită la tine. O să simți că vrei să te ascunzi înapoi în zona ta de confort.

Dar ăsta este – ăsta este actul tău de curaj.

După ce o să te expui de câteva ori la momente care îți necesită curajul, o să devii alt om.

O să fii liberă.

O să ajungi în punctul în care nu vei mai avea nevoie de relații tampon. O să fii cu adevărat independentă, emoțional și mintal.

Iar o femeie care este independentă emoțional, care ar putea trăi fără să fie susținută de un bărbat, este o femeie care-și poate alege orice bărbat.

De asta fac și eu acest program. Ca să le ajut pe femei ca mine și ca tine să traverseze divorțul eficient, să învețe din acest proces și să își schimbe viața în bine.

Pentru ca la final tu să fii ființa fericită și împlinită care meriți să fii!

Lasa-mi comentariul tău la acest articol și promit să revin cu soluții eficiente la acest subiect atât de sensibil.

 

Cu drag,

Gabriela

Coach Divorce Journey