Prima vacanță de vară după divorț

Publicat
după divorț

Când mă gândesc la prima vacanță de vară după divorț, îmi amintesc și acum deznădejdea pe care o resimțeam.

În cei 20 de ani de mariaj, fostul meu soț căuta locații de vacanță, hoteluri, discutam împreună cu prietenii de familie și în funcție de cea mai bună alegere, decideam unde și când mergem.

Pe urmă cererea de concediu, negocierea cu colegii, iar mai apoi biletele erau luate și totul planificat.

Și iată primul an după divorț în care habar n-aveam ce să fac.

Cel mai des mergeam vara în Grecia, așa că am decis să încerc la fel și de data aceasta.

Fiica mea, pe atunci adolescentă, a ridicat din umeri când am întrebat-o ce vrea – la modul oricum nu contează pentru ea – așa că am decis să mă ocup singură de toate aranjamentele.

Am găsit o agenție care mi-a dat oarecare încredere și am rezervat o destinație destul de scumpă, dar cunoscută, în ideea să-mi ofer o vacanță, și mie și fetei, în care să ne mai liniștim și să ne mai apropiem.

La vremea respectivă nu făcusem niciun pas pentru vindecarea mea, încă mai eram convinsă că totul va dispărea ca prin farmec într-o bună zi.

Și iată-ne în Creta, un loc în care mai fusesem și în care speram că o să găsesc familiaritatea concediilor din trecut.

Am găsit-o, dar nu la modul la care mă așteptam!!

Ci fiecare plajă, tavernă sau melodie răsucea un cuțit în rana amintirilor unei vieți pe care o lăsasem în urmă. A fost o săptămâna tristă, în care am plâns mult, în care nu m-am relaxat deloc, iar conexiunea cu fiica mea mai degrabă a suferit.

M-am întors cu gândul că aș fi putut plânge acasă, dar cu doua mii de euro mai ieftin. Să nu mai menționez că nici fiica mea nu era mai fericită, ne-am certat aproape zilnic. Pur și simplu a fost o vacanță pe care vrei să o uiți.

Concluzia mea după această este experiență este că înainte de a-ți investi energia și banii în a re-crea o viață în care nu mai exiști, mai bine te întorci către tine, vindeci rana deschisă creată de divorț, și-ți creezi o viață nouă, a ta, de care să te bucuri.

Este un proces prin care cu toții trebuie să trecem, singură problemă este că atunci când facem lucrurile într-o ordine greșită, prelungim nedorit de mult vindecarea, cheltuim bani fără sens și când tragem linia – ne rămâne o stare de nefericire cu care nu am făcut nimic.

Etapele de revenire după divorț sunt relativ simple (zic acum, după ce le-am străbătut de sute de ori cu fiecare client, atunci nu știam).

  1. În primul rând trebuie să diagnostichezi corect situația, înțelegi de ce s-a ajuns la divorț. Dacă nu ai răspunsul la întrebarea aceasta, e că atunci când vrei să tratezi o boală la care nu ai un diagnostic precis.
  2. A doua etapă este cea de investigare a resurselor pe care le ai la acest moment. Resurse de tipul încredere în sine, respect de sine, maturitate emoțională etc și acționarea intenționată pentru  creșterea rapidă a acestor resurse.
  3. Iar ultima etapă este cea de transformare într-o nouă versiune – și stabilirea direcției pe care această versiune o alege pentru noua sa viață.

Aceste etape esențiale pentru revenirea după o despărțire se regăsesc în cele 3 module ale Grupului de Suport după Divorț.

În fiecare modul se lucrează câte 4 săptămâni, pentru a acoperi eficient tot procesul descris mai sus.

Așadar, după acea experiență cu primul meu concediu de vară ratat, recomandarea mea ar fi ca până îți rezervi biletul pentru vacanță, să te gândești întâi la tine.

Cum te simți, în ce loc al vindecări te afli?

Iar dacă simți că nu ești încă bine și vrei ajutor specializat, rapid și eficient, poți să te înscrii acum în următorul Grup de Suport după Divorț.

Și în felul acesta să iei o decizie mai înțeleaptă pentru tine, decât am știut eu atunci.

Oferă-ți o vară specială, în care să investești în primul rând în tine, ca apoi să te poți bucura de mare, de soare și de vacanță din toată inima.

Gabi

Vrei să afli mai multe despre cum te putem susține la divorț?