Prezent în VIAȚA MEA!

Publicat

Nu mai știi ce înseamnă să te bucuri de viață? Ești prins între probleme și stres? Mergi înainte în mod automat și nu mai ești conștient de ce reprezintă cu adevărat viața?

Cu toții ne-am regăsit, cel puțin o dată, în situația aceasta, dar la un moment dat trebuie să învățăm să ne oprim, să ne trezim și sa fim conștienți de prezentul vieții noastre.

Cum o poți face?

  1. Aducând liniște și calm în viața ta.

Dacă ai reuși să reduci volumul zgomotului din jurul tău, ai descoperi uimitorul fapt că atât liniștea cât și calmul sunt deja în tine. Iar atunci când reușești să fii calm, apreciezi și te focusezi pe prezent, devii relaxat, iar stresul începe să dispară.

  1. Făcând ordine în viața ta.

Dacă există ceva ce tot amâni în viața ta, ceva ce poți repara repede, apucă-te de treabă. Caută soluții și fă curat, elimină tot ce este toxic și nealiniat sinelui tău. Fă loc bucuriei și fericirii!

  1. Văzându-ți de propria viață.

Sau vrei să fii frustrat și nefericit? Dacă da, continuă să controlezi lucruri asupra cărora, de fapt, nu ai nicio influență. Cum ar fi alți oameni, majoritatea situațiilor, trecutul sau viitorul. Dacă vrei să produci o schimbare în lume, începe cel mai bine cu tine.

  1. Oferindu-le celorlalți ceea ce-ți doresti.

Cei mai mulți dintre noi ne dorim atenție, iubire și înțelegere din partea celorlalți. Dar ce ar fi dacă am începe prin a oferi noi cu generozitate tocmai lucrurile pe care le cerem? Gândește-te că legea zeciuialei funcționează peste tot si tot ce oferi se întoarce la tine înzecit!

  1. Folosindu-ți simțurile.

Viața este chiar în fața ta! Și e mult mai simplă decât crezi. Ia-ți timp și începe să vezi, să auzi, să simți, să atingi și să miroși. În felul acesta, mâncatul unui măr poate deveni un deliciu, iar spălatul vaselor o simfonie!

  1. Fiind recunoscător pentru ceea ce ai.

Fă inventarul cu ceea ce e bun în viața ta. Ai un stil de viață satisfăcător? Cunoști persoane pe care le iubești și apreciezi? Te bucuri de ritualul tău zilnic de alergare în parc sau de o cină bună? Uită-te în jurul tău și vei fi surprins de cât de multe lucruri frumoase ignori, concentrându-te în schimb pe ceea ce te supără.

  1. Învățând din experiențe.

Experiențele dificile din viața ta îți arată ariile în care mai ai de lucru cu tine, iar ele vor reapărea până în momentul în care vei înțelege cu adevărat ceea ce vor să îți transmită. Folosește-te de acestea pentru a te elibera, pentru a te cunoaște și în acest fel vei reuși să fii mai prezent în viața ta.

  1. Mergând în direcția bucuriei.

Fiecare moment oferă o șansă. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama ce îți aduce fericire și să mergi în acea direcție cât de des poți. Fă loc în viața ta pentru pozitivism, lumină, bucurie. Trăieste acum și bucură-te din orice!

Tu trăiești prezent în viața ta? Unde te blochezi? Ce poți face pentru a trece de aceste bariere? Cât de prezent ești pe parcursul unei zile?

Plecând de la ideile de mai sus vezi unde ai putea să faci o cât de mică schimbare în bine în viața ta.