Un nou inceput dupa divort

//Un nou inceput dupa divort

Un nou inceput dupa divort

Din cele 31,300 divorturi care au avut loc in 2012 in Romania….unul a fost al meu!

Asa a inceput Calatoria Divortului meu si asa s-a nascut Programul Divorce Journey – unicul program din Romania care sustine persoanele care traverseaza un divort.

 

Un nou inceput dupa divort

Suntem in august 2017 si au trecut mai bine de 5 ani de cand am inceput sa caut informatii despre divort, intr-o perioada in care desi eram casatorita de 20 de ani, realizam ca divortul este unica optiune valabila; si totusi  frica de necunoscut ma tinea pe loc.

Nu avusesem cazuri de divort in familie sau in anturaj; la fel ca si noi, toti prietenii nostri aveau casnicii lungi si fericite…sau oricum acceptabile.

Astazi am recitit din jurnalul deschis in acele zile de cautari si am revazut  calatoria mea de la disperare si pierderea sperantei ca voi mai fi vreodata bine, la regasirea valorilor mele si a fericirii – acum stiu ca se poate!

Mai stiu si ca e dificil, sunt perioade foarte grele, dar cu ajutor si rabdare fiecare poate sa se regaseasca dupa o astfel de experienta nedorita.

 

Ba chiar cu ajutor si indrumare divortul poate fi transformat dintr-o tragedie intr-o provocare pentru dezvoltarea personala si fericire la un alt nivel.

Revenirea dupa divort implica in general 3 etape distincte, regasite la Divorce Journey ca Hope. Healing. Happiness:

  • o perioada de doliu in care usor-usor recapeti increderea ca lucrurile vor mai fi vreodata la fel (Hope)
  • o perioada de regasire a autenticitatii pierdute sau de vindecare a traumelor suferite inainte si in timpul divortului (Healing)
  • perioada de fericire, in care intelegem ca noi suntem mult mai mult decat o relatie, indiferent de finalul ei (Happiness)

In cazul meu am strabatut cu greu perioada “de doliu”, mi-a luat mai mult de un an sa regasesc speranta ca lucrurile ar mai putea sa fie bune si dupa divort.

Intrand in depresie am incercat mai multe variante de ajutor, iar in final am gasit suportul specializat potrivit si am reusit sa trec la urmatoarea etapa – cea de regasire sau vindecare.

Avand pregatire de medic mi-a fost mai usor sa inteleg si sa accept ca un divort produce o trauma psihologica care are nevoie de vindecare.

Procesul de vindecare poate sa imbrace forme diverse, de la psihoterapie sau coaching, la literature de dezvoltare personala  sau implicarea in activitati noi si provocatoare.

In cazul meu construirea unei case a avut un puternic efect de vindecare, cand casa a fost gata mi-am dovedit mie insami ca pot sa ma descurc si singura, devenind o forma de crestere a increderii in mine si de dezvoltare personala.

In toti acesti ani am citit tot ce am gasit despre divort, despre trauma psihologica provocata de divort si cum poti sa te recuperezi dupa aceasta. Am participat la cursuri, seminarii si tabere de dezvoltare personala, am trecut prin sesiuni de coaching si m-am specializat in acest domeniu.

Pentru aceasta am ajuns si la San Diego, California, unde am intalnit o comunitate de oameni pasionati de dezvoltare personala reuniti sub umbrela Hay House. De altfel cartea “Si tu poti sa-ti vindeci viata” de Louise Hay a fost printre primele din bibliografia mea post-divort si un puternic  motiv de a-mi dori sa aflu mai multe direct de la sursa.

Etapa de fericire urmeaza  dupa ce vindecarea a fost finalizata. In cazul meu a fost marcata de decizia luata acum doi ani de a parasi o lunga cariera corporatista si a fonda un program prin care sa pot la randul meu sa ajut alte persoane care sunt pe drumul pe care eu l-am parcurs.

In acesti ultimi ani am acumulat multa experienta in ceea ce inseamna  divort sau despartire si am vazut ca pe langa cei care trec direct prin trauma divortului mai sunt si victime colaterale, in primul rand copiii, pentru care am dezvoltat programe speciale.

Interactionand cu zeci de persoane care treceau prin divort  si dialogand cu comunitatea Divorce Journey care are aproape 1000 de membri, am inteles mult mai bine care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a depasi cu usurinta si cu minima durere acest eveniment nedorit.

Din toata experienta acumulata mi s-a confirmat ca cea mai dificila perioada este cea imediat dupa  despartire si in functie de felul in care este gestionata aceasta etapa putem sa avem o recuperare mai usoara sau una dificila, cu sechele pe termen lung asupra starii de sanatate si fericire.

Pot sa spun ca am intalnit si persoane care dupa 10 ani de la divort se identificau ca “victime ale divortului” si inca nu luasera in calcul sa ceara ajutor.

Astfel am decis sa implementam si in Romania programul “Regaseste-te in 12 pasi dupa divort” sau “New Start 12”, care ofera suport tintit, pentru o perioada de 12 saptamani, in etapa cu cele mai mari turbulente si schimbari pe care un divort le poate aduce, perioada imediat post-divort.

Ce poate sa faca acest program pentru o persoana care tocmai a divortat? Enorm de multe!

  • In primul rand ancoreaza acea persoana la o baza solida de specialisti si la o comunitate de oameni care trec sau au trecut prin aceeasi experienta. In felul acesta este ajutata sa treaca de sentimentul de singuratate si izolare pe care un divort il aduce.
  • Apoi programul in sine este astfel structurat incat se conduca persoana inscrisa in program pas cu pas catre intelegerea situatiei nou create de divort, asumarea si acceptare ei si identificarea directiei catre care vrea sa porneasca in viitor.
  • Mai mult, timp de 12 saptamani  gaseste permanent raspunsuri de la specialistii Divorce Journey si solutii la problemele cu care ar putea sa se confrunte – juridic, parenting, financiar, emotional, social.

Pe mine acest program m-a ajutat sa ajung intr-un punct in care am avut puterea sa-mi iau viata in propriile maini, sa inteleg ca sunt singura responsabila de lucrurile bune sau greselile pe care le voi face si ca am toate “dotarile” necesare sa pornesc cu curaj in calatoria vietii mele.

Asa am reusit sa-mi descopar pasiuni noi, sa-mi construiesc singura casa, sa-mi imbunatatesc toate relatiile si sa-mi fac altele noi, sa ma eliberez de dependente si sa am curajul sa-mi pornesc propria afacere.

 

Recomand acest program tuturor celor care cred in puterea dezvoltarii personale,  a coachingului si a terapiilor de grup, a specialistilor si a experientei in domeniu…cu siguranta acestia vor scuti luni bune sau chiar ani de durere si cautari in locuri in care nu se gasesc solutii.

Cu totii dorim sa ne regasim cat mai rapid echilibrul dupa o despartire, sa fim capabili sa ne bucuram din nou de viata si sa fim pregatiti cand o noua relatie, mai fericita, ne va bate la usa.

Experienta mi-a aratat ca e mai usor sa obtinem aceste lucruri cu un program specializat.

Daca doresti sa afli mai multe despre programul “New Start 12” si sa obtii detalii in “real life” te astept la workshopul “Regaseste-te in 12 pasi dupa divort” pe care-l organizam special pentru lansarea acestui nou produs in Romania.

Participarea este gratuita, te asteptam sa te inscrii.

Pentru a fi la curent cu toate workshopurile noastre, te asteptam pe pagina de Facebook.

By | 2018-02-23T22:38:35+00:00 August 14th, 2017|Un nou inceput|2 Comments

2 Comments

  1. George 16 August 2017 at 17:40 - Reply

    Cum pot sa mă înscriu la workshop ul Regaseste-te in 12 pasi dupa divort?

Leave A Comment