De ce atragi doar parteneri indisponibili după divorț?

Publicat
parteneri indisponibili

De ce atragi doar parteneri indisponibili după divorț? Hai să vedem…

Știi deja că mă ocup de reconstructia după divorț și principala mea preocupare este să ajut persoanele care traversează o despărțire importantă să o facă cât mai ușor și mai rapid, fără sechele emoționale pe termen lung. Este o misiune dificilă, de multe ori am de-a face cu dureri sfâșietoare, trădări și dezamăgiri greu de suportat. Cu siguranta te-ai intrebat de ce atragi doar parteneri indisponibili după divorț?

Dar din fericire eu nu am văzut pe nimeni să fi murit după o despărțire, cel puțin nu fizic. Dar am constatat totuși că un divorț te poate duce într-o zonă de „moarte clinică emoțională”, în care un timp nu mai simți nimic.
Din păcate, unii rămân acolo pentru mulți ani, fără să știe cum sau chiar fără să-și mai dorească să trăiască din nou.
Se mulțumesc că nu mai simt durerea, însă fără să conștientizeze că nu mai simt nici bucuria.
Pur și simplu emoțiile nu mai circulă prin acel organism.
În această perioadă ei își imaginează că singura soluție pentru a fi din nou fericiți ar fi un alt partener, de data acesta cel adevărat, care va transforma somnul „Frumoasei din pădurea adormită” într-o viață fericită și plină de bucurii, doar printr-un sărut bine plasat.
Și ghici ce?
O poveste rămâne o poveste. În realitate nu funcționează așa!
De aceea aceste persoane intră cu entuziasm în noi relații promițătoare, care în scurt timp se dovedesc imposibile.
Și asta pentru că partenerul e fie căsătorit, fie e prea speriat să se deschidă, fie are o fosta familie mai importantă pentru el decât o nouă relație sau este foarte prins cu serviciul, fie devine imediat dependent de relație sau în secret este dependent de alcool sau de alte stimulente.
Și în câteva săptămâni te trezești în același punct ca în relația anterioară, ca și în cea dinainte și cea dinaintea ei.
Îți sună cunoscut acest scenariu?
Dacă da, nu e de mirare că ai ajuns la concluzia că e greu să ai o relație după divorț și că nu mai găsești oameni normali pentru tine!
De ce se întâmplă asta?
Pentru că în realitate totul pleacă de la tine! Fiecare nouă relație este o oglindă pentru cine ești tu la acel moment și câtă disponibilitate reală ai tu pentru o nouă relație.
Vrei să vezi dacă ești vindecat după divorț sau cel puțin ești pe un trend ascendent? Rezultatele tale sunt cel mai bun indicator!
Uită-te la viață ta amoroasă după divorț. Cum arată?
Câte relații ai încercat și câte au fost bune?
Ți se pare că relațiile tale devin tot mai reușite sau dimpotrivă, lipsesc cu desăvârșire? Sunt partenerii tăi tot mai potriviți sau revii obsesiv la același partener, cu care te-ai convins deja că nu merge?
Dacă te regăsești în scenariile de mai sus soluția este una singură 
Fă curat în viața ta, înainte de a iniția o altă relație.
Scapă de poveștile vechi care te urmăresc și care te sabotează când ți-e lumea mai dragă. Acestea se pot întoarce împotriva noii tale relații sub forma unui sentiment de vină – dacă ai fost tu cel care a părăsit o relație, sau o frică de abandon – dacă ai fost cel părăsit, poate fi o frică de trădare – dacă ai fost înșelat sau o frică de manipulare și abuz – dacă ai ieșit dint-o relație toxică, etc.