Crește-ţi ÎNCREDEREA în tine prin COACHING

Publicat
Ţi se întâmplă uneori să simţi că nu-ţi urmezi visul, că nu trăieşti viaţa ta, că eşti luat de val şi că urmezi o cale prestabilită de altcineva?

Ţi se întâmplă să te autocritici şi să crezi despre tine că ai putea mai mult, că nu eşti suficient de bun, că mai ai de muncit şi de dovedit până să ajungi acolo unde ai dreptul si tu să te relaxezi şi să fii în sfârşit fericit?

Te compari frecvent cu persoane care sunt mai talentate, mai educate, care câştigă mai bine decât tine sau sunt  mai suple sau mai tinere şi ai un sentiment de suferinţă şi nedreptate?

Dacă unul dintre acestea lucruri ţi se întâmplă şi ţie este posibil să te numeri printre acei oameni care nu au suficientă încredere în sine, oameni care au fost condiţionaţi de societate că pentru a fi fericiţi ei trebuie să muncească mai întâi din greu și să atingă perfecţiunea.

Dar știm că perfecţiunea este o himeră care ne lasă tot mai obosiţi şi mai dezamăgiţi în încercarea noastră de a o atinge, iar într-un final constatăm că nici nu ne aduce fericirea așteptată.

Ce ai zice dacă ai şti că doar crescându-ţi încrederea în tine ai realiza că eşti deja perfect? Ce ai zice dacă ai renunţa să mai alergi după perfecțiune și ai înceta să te mai compari, sau să mai trăieşti după cum îţi cer alţii?

Dintre toate părerile, cea pe care o aveţi voi despre voi înşivă e cea mai importantă” – Nathaniel Branden

De multe ori însă suntem neîncrezători, ne minimizăm valoarea adevărată şi dăm vina pe o copilărie dificilă, pe circumstanţe neprietenoase sau pe mediul ostil care au dus la lipsa noastră de încredere. Dar aşa cum spune Maria Robinson “nimeni nu poate da timpul înapoi pentru un nou început, dar oricine poate să înceapă astăzi ceva nou pentru a avea o finalitate diferită”

Încrederea în sine este senzaţia interioară de putere pentru îndeplinirea propriilor dorinţe.

Atunci cand simți că nu ai suficientă încredere în tine este bine sa știi că aceasta se poate creşte!Cum? Prin educaţie şi autoeducaţie, modelare, acţiuni cu rezultate pozitive şi nu în ultimul rând prin coaching.

Coaching-ul este procesul prin care, raspunzându-ţi sincer la întrebări legate de tine, de valorile tale, de credinţele care ţi-au fost transmise, reuşeşti să-ţi accesezi acea resursă puternică, acea putere interioară care îţi determină încrederea în tine.

Încrederea în sine nu vine din exterior, nici de la părinţi, nici de la prieteni sau de la iubiţi şi iubite, nici de la psihologi şi nici de la un grup de susţinere.

Încrederea în sine se câştigă  prin actele de “curaj” în care ieşim din zona de confort, prin învăţarea de noi comportamente  care ne demonstrează cine suntem şi care sunt limitele reale ale puterii noastre.

Coaching-ul te ajută să-ţi recâştigi încrederea în tine, să obţii liniştea, relaxarea şi echilibrul de care ai nevoie.

Pentru ca nimic nu este mai important decât ceea ce crezi sau ce simţi despre tine însuţi!

Cu drag,

Dr. Gabriela Saulea

Pentru a fi la curent cu tot ce urmeaza sa postam, urmareste-ne pe Facebook.