Ce fel de ajutor ai nevoie după divorț?

Publicat
ajutor

Am fost învățați că timpul le vindecă pe toate, că trebuie să fim „puternici”, că nu trebuie să ne spălăm rufele în public. Ceea ce nimeni nu ne-a învățat, totuși, este că nu există putere fără vulnerabilitate.

De cele mai multe ori, cei mai puternici oameni sunt cei care au curajul, deschiderea și încrederea să ceară ajutor.

Cei mai mari cuceritori nu au făcut asta singuri – aveau o armată întreagă la dispoziție. Cele mai mari businessuri nu funcționează cu un singur om – au o echipă de sute de oameni în spate.

Este timpul să acceptăm, cel puțin la nivel personal, că succesul, curajul și puterea sunt profund legate de conceptul de „interconectare„.

Așadar, să revenim la divorț, nu? 🙂

La fel ca orice traumă trăită (divorțul este a doua cea mai severă, după decesul cuiva drag, apropo), este nevoie de o multitudine de tipuri de ajutor pentru a te putea vindeca pe bune.

  1. Oameni la care să te plângi

Adevărul este că atunci când ne lovim, primul lucru pe care trebuie să-l facem e să țipăm. Sau să înjurăm. Sau să ne plângem. Așa și cu traumele emoționale.

Oricât de raționali, educați și temperați suntem, o traumă ca divorțul necesită o perioadă de exteriorizare a emoțiilor. Asta se face prin sport, vorbit cu alți oameni sau orice altă formă sigură de exteriorizare pe care o folosești în mod normal.

  1. Ajutor pentru copilul tău

Dacă ție îți vine să țipi de supărare, n-ai idee ce se întâmplă în suflețelul copilului tău!

Indiferent de vârstă, copiii sunt prodund afectați de despărțirea părinților. Chiar și când unul dintre părinți este alcoolic, abuziv sau pur și simplu nefavorizat de copil, trauma tot există. De aceea, este foarte important să apelezi la oamenii potriviți care să ajute copilul să traverseze, la rândul lui, trauma divorțului.

  1. Perspectivă

Este ușor, atunci când ești profund rănit, să vezi lucrurile foarte „alb și negru”. Este ușor să începi să generalizezi, să-ți promiți vrute și nevrute (că n-o să mai iubești niciodată, un exemplu foarte comun), și să te izolezi în văgăuna ta de nefericire.

De accea e bine să ai acces și la alte perspective. Să te pui și în papucii fostului partener, și în cel al foștilor socri, și în cel al propriilor părinți. Să înțelegi cu adevărat cum ai ajuns aici, ce lecții ai de învățat și cum să ierți.

Grupul de Suport după Divorț este locul în care găsești toate aceste tipuri de ajutor, într-un program interactiv de 12 săptămâni. Ne întâlnim pe Zoom, alături de alți 8 oameni care trec prin ce treci tu.

Facem coaching de grup, abordăm fiecare caz în parte și învățăm să fim mai bine, mai repede și mai eficient.

Prima grupă a fost ocupată deja, însă mai sunt câteva locuri pentru a doua grupă, care începe în septembrie. Completează formularul de mai jos și te vom contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii:

Completează formularul acum!