Primesc adesea intrebarea de ce avem nevoie de Divorce Coaching?

Acest serviciu a apărut că urmare a unei creşteri alarmante a numărului de divorţuri din întreagă lume, dar şi în România. În ţări din Europa precum Spania sau Cehia rată divorţului a ajuns în 2015 la 60%, urmată de Statele Unite cu 53%.

Conform datelor INS 2015 în România, rata divorţului ajunsese la 25%, adică unul din 4 cupluri s-a despărțit.

Aceste date arată că suntem în faţă unui nou fenomen social care are nevoie de o abordare în consecinţă.

Este cunoscut şi faptul că divorţul este un proces dificil şi complex, în general dureros. În timpul divorţului sunt contemplate situaţii critice dintre soţi de tipul infidelităţii, abuzurilor fizice sau emoţionale, dependenţelor.

Aceste discuţii se însoţesc de sentimente puternice de durere, vinovăţie, furie, neputinţă confuzie, sentimente care devin mai vii că niciodată şi care-ţi tulbură raţiunea. Însă în aceeaşi perioada este necesar să iei decizii legate de aranjamente financiare, schimbări de domiciliu sau înţelegeri de parenting, iar aceste decizii necesită sânge rece şi claritate în evaluare.

Prin procesul de Coaching vei căpăta claritate pentru a-ţi evalua sentimentele prin care treci şi felul cum acestea te impactează în această perioada de tranziţie.

Lucrând cu un coach vei reuşi să-ţi defineşti şi să separi emoţiile de partea practică a divorţului şi astfel vei traversa mai uşor şi mai sigur această perioada. Coaching-ul te ajută să-ţi identifici obiectivele, nevoile şi interesele şi să le pui în practică în mod neutru, evitând apariţia unor crize suplimentare.

Prin coaching:

  • Îți crești încrederea în tine
  • Treci mai ușor peste durerea pricinuită de divorț
  • Te regasești intreg si complet la finalul procesului
  • Reușești să comunici mai eficient cu fostul partener
  • Îți depașești barierele care te impiedică sa mergi mai departe
  • Devii mai clar cand trebuie să stabiliți regulile de parenting
  • Separi emoțiile de aspectele administrative și legale
  • Te ajută să îți stabilești obiective noi pentru siguranța financiara.
  • Traversezi cu ușutință perioada de tranziție de la cuplu la single
  • Realizezi beneficiile de fi singur.

Atunci când raţiunea este întunecată de sentimente intense, acest lucru limitează în mod fiziologic capacitatea creierului de a face faţă procesului de gândire. De obicei se repetă şi se escaladează conflictele dintre soţi şi la întâlnirile cu avocaţii, prelungind la nesfârşit procesul şi traumele asociate cu acesta dar şi crescând inutil costurile!

Spre deosebire de psihoterapie, care analizează evenimentele trecute, coaching-ul este orientat către identificarea şi găsirea de soluţii pentru obiectivele viitoare.

Printr-un program de Divorce Coaching obţii puterea de a privi procesul de divorţ cu mintea limpede, focalizată pe rezolvarea problemelor şi nu pe amplificarea emoţiilor negative, astfel încât să poţi lua decizii raţionale pentru ţine şi viitorul tău

Divorce Coaching te ajută şi să comunici cu fostul tău partener sau cu familia lui în moduri noi, diferite, astfel încât să fii capabil să-ţi păstrezi obiectivele importante în centrul atenţiei.

În acelaşi timp poţi să restructurezi comunicarea cu fostul partener şi să menţii o relaţie optimă de co-parenting bazată pe înţelegere şi respect, minimizând astfel trauma psihologică a copiilor.

În concluzie, apelând la un program de Coaching după divorţ vei reuşi să traversezi cu integritate şi demnitate o perioada dureroasă şi furtunoasă din viaţă ta şi ceea ce este cel mai important pentru tine, vei recâstiga mult mai rapid CONTROLUL asupra VIEȚII TALE şi asupra DIRECȚIEI în care doreşti să porneşti.